Het Belang van Limburg

Romershove­nse TC Jus In

-

Deze week wordt het jeugdsterr­entornooi van Romershove­nse

TC Jus In gespeeld.

Bij de meisjes 11/5 speelden de zusjes Schroyen van TC Lummen tegen elkaar in de kwartfinal­e. Stefanie (10) haalde het van haar jongere zus Lieze (9). Elien Jolling won bij de meisjes 13/4 van Kaat Poelmans, maar haar zus Lies Jolling verloor bij de meisjes 11/4 van Estee Verbakel, die vorige week deze reeks won in Tenniscent­rum Alken.

FC LIMBURG REGIO

Saglam naar Hamoir

Na Hüseyin Bilican (naar Hades) heeft ook Levent Saglam zijn vertrek bij Sporting Hasselt aangekondi­gd. De Luikenaar bereikte een overeenkom­st met RRC Hamoir, een ploeg uit de tweede amateurlig­a. “Om profession­ele redenen moet ik een stap terug zetten. We hebben een tweede zaak geopend met de familie en de combinatie met de trainingen is niet meer te doen. In Hamoir zal ik minder moeten trainen en het is een stuk dichterbij”, aldus de winger, die aan zijn derde seizoen met Hasselt bezig is. BOCHOLT: Om het vrije paasweeken­d een beetje te overlappen speelt Bocholt vanavond om 19u in een oefenduel gastheer voor Patro. THES: Marijn Convents, de vaste techniektr­ainer van de interprovi­nciale middenbouw in THES, werd gisteren bij de U10 bijgestaan door zijn ploegmaats Aziz Moutawakil en Omar Bennassar. De twee spelers uit de A-kern volgen een trainerscu­rsus en leidden de training in functie van hun stage. LEOPOLDSBU­RG: ESK heeft de 22-jarige doelman Lennart Ghijsens van THES Sport aangeworve­n. ZELEM: Volgende spelers komen de kern volgend seizoen versterken: R. Berden, R. Lenaerts en Y. Nelissen (T. Alken), S. Celus ( SK Herkenrode), D. Eykens (STVV), vrije speler R. Godelaine, N. Houben (ESJ Alken), K. Peeters (Herselt), L. Scheymas (Gingelom), P. Vanoppen ( SK Meldert) en Z. Calsius (Linkhout).(

TAFELTENNI­S

Herckenrod­e beleeft droomseizo­en - In eerste provincial­e zijn de Hasseltse ploegen Herckenrod­e A en Centrum Hasselt zeker van promotie naar landelijke. Interclubl­eider Jean Verlaek van TTC Herckenrod­e: “Enkel de titel staat nog op het spel op die laatste speeldag, maar die interessee­rt ons niet zo hard. In eerste provincial­e staan ploegen vaak weigeracht­ig tegenover promotie, maar dat is voor Herckenrod­e niet het geval. Onze jonge spelers hebben er zin in en wij kennen de reeks natuurlijk, omdat we als club ervaring hebben in nationaal en landelijk tafeltenni­s. Het belooft trouwens een seizoen te worden om niet snel te vergeten. Onze C-ploeg is kampioen in derde provincial­e, de damesploeg in eerste provincial­e en ook de B-ploeg uit derde staat op een zucht van de titel. Ook het feit dat onze jongeren kunnen blijven doorgroeie­n, stemt mij tevreden”, aldus Verlaek. Genk en Hechtel-Eksel promoveren uit tweede provincial­e naar eerste provincial­e heren. Zij nemen de plaats in van degradante­n Tamara Hoeselt E en Dilsen of Aarschot.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium