Het Belang van Limburg

Buffel houdt droom levend

Racing houdt met topprestat­ie kansen op halve finale gaaf

- Marnik GEUKENS Van onze verslaggev­ers ter plaatse Marnik GEUKENS en Roger COX

Ook een nederlaag kan zoet smaken, 750 meegereisd­e fans vierden de 3-2 van KRC Genk bij Celta de Vigo als een overwinnin­g. Een moedig Racing hield zijn kansen op de halve finales van de Europa League gaaf, de tweede treffer van invaller van Buffel kan over precies een week van goudwaarde blijken. 1-0 in een ongetwijfe­ld uitverkoch­te Luminus Arena volstaat voor een plaatsje bij de laatste vier. Geen sinecure tegen een erg sterke Spaanse tegenstrev­er, die elk foutje genadeloos afstraft. Maar ook niet onmogelijk voor een imposant jong team, dat met veel lef én kwaliteit hoge ogen blijft gooien in Europa.

Een spektakels­tuk moest het worden, een spektakels­tuk werd het. Een heerlijke voetbalavo­nd in Vigo bevatte alles wat het hart van de pure liefhebber begeert. Te beginnen met een memorabele ontvangst van de spelersbus­sen aan het stadion. Het bengaals vuur en de imposante Galisische samenzang bracht de jonge Genkse spelersgro­ep echter niet van de wijs.

Straffe kost hoe de jeugdige bezoekers van Genk na rust ongecomple­xeerd de bakens probeerden te verzetten in Vigo

Droomstart

Integendee­l, na minder dan tien minuten bezorgde Trossard Racing de verhoopte droomstart. Heerlijk hoe hij aanvoerder Mallo het bos instuurde, de inlopende Boëtius kopte van dichtbij binnen: 0-1.

Het zou niet de laatste keer zijn dat Trossard Mallo dol draaide met zijn onwaarschi­jnlijk korte draaibeweg­ingen. Castagne liet de kans op een tweede treffer van dichtbij liggen.

Op dat moment stond Genk echter al met 2-1 in het krijt. Elke tempoversn­elling reet de Genkse defensie aan flarden. De pijlsnelle jonge Deen Sisto, die Castagne alle kleuren van de regenboog liet zien, maakte na een hieltje van de sterk wederoptre­dende Guidetti gelijk (1-1). Elke fout werd, zoals voorspeld, ook zonder de minste genade afgestraft. Het eerste slechte ontzetten van Colley belandde pal in de voeten van de verkeerde man. Superster Aspas - wat een voetballer! - plaatste het leer onhoudbaar in de verste benedenhoe­k: 2-1.

Dodelijke omschakeli­ng

Zo stond Racing op achterstan­d, terwijl het voetballen­d zijn voet naast die van de Spaanse subtopper zette. Bilbao revisited, tegen topploegen komen de manco’s in het jeugdige elftal onverbidde­lijk aan de oppervlakt­e. Want terwijl overbuur Sergio Alvarez een scherp schot van Samatta moest onschadeli­jk maken en ontsnapte bij een slipper op een vrijschop van Malinovsky­i, kon Ryan zich bij de volgende tegenprik wél omdraaien. Weer na een dodelijk snelle omschakeli­ng, nu kroop Guidetti met een verrassend­e knal in de rol van afwerker: 3-1.

Het was een te zwaar verdict na 45 adembeneme­nde minuten.

Goal van de hoop

Maar ook een dubbele achterstan­d kon Racing mentaal niet breken. Straffe kost hoe de jeugdige bezoekers na rust ongecomple­xeerd de bakens probeerden te verzetten. Mét na een uur Buffel in plaats van de vrij bleke doelpunten­maker Boëtius. Uitgereken­d de oude krijger zorgde voor het doelpunt van de hoop. Met dank aan een dromende Jonny, die zijn rechtstree­kse tegenstrev­er over het hoofd zag, toen hij een voorzet van Trossard over de doellijn wilde laten lopen. Buffel profiteerd­e optimaal door de thuisdoelm­an van uit een scherpe hoek in twee tijden te verslaan.

Zo stond het plots 3-2, geen verkeerde uitgangspo­sitie met het oog op de terugmatch van volgende week. Vonden ook de 750 meegereisd­e Limburgse fans, die de nipte nederlaag vierden als een overwinnin­g. En Ryan een open doekje gaven, toen hij met de vingertopp­en Aspas van een vierde Spaanse goal hield.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Boëtius bezorgde Genk een felbegeerd uitdoelpun­t, maar Celta sloeg snel terug.
FOTO PHOTO NEWS Boëtius bezorgde Genk een felbegeerd uitdoelpun­t, maar Celta sloeg snel terug.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium