Het Belang van Limburg

Super Vince maakt helikopter­vlucht

Kankerpati­ëntje werkt nog altijd aan droom om beroemd te worden

- Roger DREESEN

Vince Winters (9) maakte woensdag samen met zijn papa Roel in Bevekom een helikopter­vlucht. De jongen, in heel Vlaanderen bekend als Super Vince, vecht al vijf jaar tegen kanker en hij heeft een hersentumo­r. “Het werd een schitteren­de vliegervar­ing. Vince heeft volop genoten”, klinkt het bij mama Kim.

Vince had een goede dag en keek dan ook erg uit naar de helikopter­vlucht. Het werd een echte meevaller

Vliegen, het was één van de vele wensen die Vince nog wil realiseren in kader van zijn droom: beroemd worden. De familie Winters maakte woensdag vanop de luchtmacht­basis van Bevekom een luchtdoop, helemaal geregeld via de vader van een andere leerlinge in de Klimopscho­ol. Vince had er een onvergetel­ijke dag. “Vliegen, dat wilde hij graag. Vince had een goede dag en keek dan ook erg uit naar de helikopter­vlucht. Het werd een echte meevaller”, zegt mama Kim.

Mama Kim Ondertusse­n bezoekt Clown Spik Vince elke week minstens twee keer. Samen werken ze verder aan de droom van Vince om hem beroemd te maken. “Vince kijkt reikhalzen­d uit naar de bezoekjes van Spik. Ze maken veel lol en van hun uitstappen worden ook filmpjes gemaakt. Het laatste filmpje dateert van de eerste lentedag, tijdens hun bezoek aan het plaatselij­ke ijssalon”, vertelt mama Kim. “De familiefee­stjes wil Vince voor geen geld missen en hij volgt ook nog les via thuisonder­wijs. Daarnaast zijn er de dagelijkse wandelinge­n in zijn rolstoel. De bezoekjes van zijn juf, van de kine en van Spik, daar kijkt hij naar uit. Als Clown Spik een druk programma heeft en Vince nood heeft aan een babbel, zoeken ze contact via een videogespr­ek. Dat eindigt altijd in een leuke en knotsgekke babbel”, aldus nog Kim.

De familie wil haar grote waardering uitspreken voor de recente en geslaagde droomactie met de Mediclowns op het dorpsplein in Meeuwen en voor de vrijwillig­e inzet van de Mediclows. “Ongelofeli­jk hoe Vince en ook zus Febe zich optrekken aan Mediclown Spik. Hij voelt perfect aan hoe hij Vince kan motiveren. Dat geeft extra energie”, besluit Kim.

 ?? FOTO HBVL ?? Vince met papa Roel. Het werd een onvergetel­ijke dag.
FOTO HBVL Vince met papa Roel. Het werd een onvergetel­ijke dag.
 ?? FOTO HBVL ?? De dag op de luchtmacht­basis van Bevekom was geregeld door de papa van een medeleerli­nge van Vince.
FOTO HBVL De dag op de luchtmacht­basis van Bevekom was geregeld door de papa van een medeleerli­nge van Vince.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium