Het Belang van Limburg

“Met steun fans naar halve finale”

Albert Stuivenber­g hoopt op uitverkoch­te Luminus Arena

- Marnik GEUKENS

Nee, voor Albert Stuivenber­g smaakte de nederlaag niet even zoet als een zege. “Ik verlies niet graag”, aldus de coach van KRC Genk. “Ik vond ook dat we op basis van de eerste helft misschien wel meer verdienden. Anderzijds houdt die tweede goal onze kansen op kwalificat­ie voor de halve finales gaaf. Hopelijk lukt het ons met de steun van het publiek om ons doel te realiseren.”

Een oproep om met een uitverkoch­t stadion de volle kracht van de twaalfde man achter de ploeg te krijgen over zeven dagen? “Ik ga er zomaar van uit”, glimlachte Stuivenber­g.

Was 3-2 een juiste weergave van de wedstrijd?

Stuivenber­g: “Aan de rust verdienden we veel meer dan een 3-1-achterstan­d. We waren minstens de evenknie van Celta en creëerden evenveel mogelijkhe­den, alleen toonden zij zich veel efficiënte­r. Bijna elke kans was een doelpunt. We wisten over welke kwaliteite­n ze beschikken, maar het is niet makkelijk om zoveel kwaliteit aan banden te leggen. Maar als je 3-1 achterstaa­t aan de rust, moet je ook tevreden zijn dat je die belangrijk­e tweede goal hebt kunnen maken. Ik had liever gelijkgesp­eeld, dat had ook gekund. Maar helemaal ontevreden mogen we niet zijn.”

Hoe hoog schat je de kwalificat­iekansen

volgende week in?

“Ik ben niet zo goed in cijfers en ga er geen percentage opplakken. We zijn niet kansloos, maar Celta heeft erg veel kwaliteit en heeft al vaker aangetoond dat het op verplaatsi­ng kan scoren. Maar wij geloven vol in onze kansen en hebben door twee keer te scoren op verplaatsi­ng laten zien dat we tot veel in staat zijn.”

Vooral voor rust maakte Leandro Trossard indruk. Wist je dat hij tot zo’n topprestat­ie op het hoogste niveau in staat was?

“Ik heb heel veel vertrouwen in al mijn jongens, ik zie hen elke dag aan het werk op training. Ik wist dus dat ook Trossard dat in zich had. Het is nu belangrijk om die lijn door te trekken. Jonge spelers hebben nog te veel pieken en dalen, de volgende stap is om meer continuïte­it in hun prestaties te krijgen. ”

Ik verlies niet graag, dit smaakt niet als een overwinnin­g. Maar helemaal ontevreden mogen we ook niet zijn met deze uitgangspo­sitie

Albert Stuivenber­g

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium