Het Belang van Limburg

Buffelstoo­t van Dendoncker

-

Anderlecht-sterren als Van Himst, Mulder, Scifo, Zetterberg, Stoica en Koller zakten gisteren naar het Constant Vanden Stockstadi­on af om paars-wit aan het werk te zien tegen het grote Man United. Sterren trekken sterren aan. Belgisch bondscoach Roberto Martinez was analist voor een Engelse zender en zelfs Sir Alex Ferguson zat op de tribune. Dan is het jammer dat Anderlecht niet met zijn allersterk­ste elftal aan deze kwartfinal­e begon, de eerste sinds 1997.

We willen niet zeggen dat Chipciu in de plaats van Bruno, Hanni in de plaats van Stanciu, Spajic in de plaats van Nuytinck of Appiah... bij de aftrap voor een thuiszege had gezorgd, maar Anderlecht had - zeker in de eerste helft - misschien wel meer impact gehad op het spel.

IJzeren Kara

Zo gaf Kara Mbodj het goeie voorbeeld. De Senegalees wilde zich tonen aan de Engelse scouts en verdedigde tegen Zlatan Ibrahimovi­c als een muur. Sterk werk, dat regelmatig navolging kreeg van Leander Dendoncker en Youri Tielemans.

Helaas kwam Stanciu weer niet in het stuk voor en verzoop de rech- terflank met Bruno voor Appiah meer dan eens. Voor rust dicteerde een oppermacht­ig Man United de wet, verzamelde het 63 procent balbezit en kon Anderlecht niet eens counteren. De enige wissel die wel opviel in de positieve zin was doelman Rubén. De Spaanse keeper zorgde er mee voor dat de Mancunians, dankzij een goal van Mkhitaryan, maar 0-1 voorstonde­n aan de pauze. Na de rust ging René Weiler toch mee in het enthousias­me van het massaal opgekomen thuispubli­ek. Hij bracht met Chipciu (voor Bruno), Hanni (voor Stanciu) en zelfs de half geblesseer­de Teodorczyk (voor Thelin) drie titulariss­en en er ging meer dreiging uit van paars-wit. Oké, Paul Pogba bleef de show stelen met sierlijke balcontrol­es, maar Obradovic, Hanni en Acheampong schoten toch een paar keer op de goal. Met de sterksten op het veld bleef RSCA ervoor gaan en uiteindeli­jk werd het daarvoor beloond. Vijf minuten voor tijd zwierde Obradovic een goeie voorzet voor de goal en Leander Dendoncker kopte de 1-1 tegen de touwen. Zijn allereerst­e Europese goal.

Theatre of dreams

Door die gelijkamke­r trekt paars-wit volgende week toch met een goed gevoel naar Old Trafford. Het wordt daar uiteraard nog een aartsmoeil­ijke opdracht, maar het is niet onmogelijk. Zeker niet als het dan van meet af aan met zijn allersterk­ste elf begint. Old Trafford is niet voor niets het echte Theatre of Dreams.

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Dendoncker torent boven Darmian uit en voorkomt zo de nederlaag.
Foto PHOTO NEWS Dendoncker torent boven Darmian uit en voorkomt zo de nederlaag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium