Het Belang van Limburg

“Alleen maar goede herinnerin­gen”

-

Zaterdag trekt Lierse als derde tegenstrev­er van STVV in play-off 2 naar Stayen. Bij de Pallieters loopt er met Ludovic Buysens (31) een oude bekende in de verdedigin­g. We schotelden de man, die tussen 2009 en 2012 het shirt van Sint-Truiden droeg, drie prangende vragen voor.

Toen Ludovic Buysens in augustus 2010 tegen Standard zijn been brak, moest STVV in allerijl op zoek naar een vervanger. En dat binnen de negen dagen, vóór het verstrijke­n van de transferde­adline. Toenmalig sportief verantwoor­delijke Guy Mangelscho­ts zocht en vond die in Duitsland bij Kaiserslau­tern. Zijn naam? Sascha Kotysch, intussen ancien van de Kanaries.

1. Heeft Kotysch je al een fles champagne cadeau gegeven?

Buysens: “Neen, en met een fles champagne zou hij er nog verdomd goedkoop vanaf komen (schatert)! Sascha is een fijne gast, ook op het veld klikte het. Zelf hou ik niets dan goede herinnerin­gen over aan STVV. Jammer wel dat we in mijn derde seizoen degradeerd­en, toen was er wellicht te weinig kwaliteit. Maar wat we in het eerste seizoen deden - vierde eindigen in play-off 1- is iets unieks waar nu nog over gesproken wordt.”

2. Speelt die synthetisc­he mat in de kaart van Lierse?

“We hebben er enkele technisch begaafde spelers tussen lopen die er zeker goed uit de verf zullen komen. Vooral op ons middenveld, met Benson, Bougrine, Tahiri en Kasmi. Niet dat we speciaal op kunstgras getraind hebben deze week. Na de opwarming zullen we wel aangepast zijn.”

3. Lierse startte met 3 op 6 in play-off 2. Wat is de ambitie van de Pallieters?

“We moeten realistisc­h zijn, we zullen deze nacompetit­ie waarschijn­lijk niet winnen. Maar met de recente coachwisse­l is iedereen wel gebrand om zich te tonen. Play-off 2 is voor ons een mooie gelegenhei­d om de competitie op een positieve manier af te sluiten na de gemiste promotie naar eerste.”

 ?? FOTO TOM
GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Buysens in duel met Keita.
FOTO TOM GOYVAERTS/GMAX AGENCY Buysens in duel met Keita.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium