Het Belang van Limburg

Scouts Sint-Martinus genieten van kampen in Beauraing en Ieper

-

Ingestuurd door Joost Van der Biesen

Amper twee weken nadat scouts Sint-Martinus den XIIde zijn 75-jarig bestaan uitgebreid in de bloemetjes zette, vertrok het gros van de groep zaterdagoc­htend 1 april alweer op Paaswelpen­weekend en Paasdroppi­ng. Beide kampen worden naar goede gewoonte al decenniala­ng georganise­erd in de paasvakant­ie. De drie oudste takken vertrokken naar een geheime locatie in Wallonië. In de streek van Beauraing, in de provincie Namen, organiseer­de hun leiding een vierdaagse paasdroppi­ng. Op eigen houtje en met kaart en kompas trachtten de groepen tijdig op hun volgende slaapplaat­s te geraken. Al werd er niet louter gewandeld, er was ook plaats voor activiteit­en. De Jongverken­ners speelden een laserspel aan een kasteel, de Verkenners en Jin amuseerden zich met een uitgebreid liftspel.

Ieper

Sint-Martinus telt twee welpentakk­en, uit Hollandsve­ld en uit Kiewit. Deze stoere mannen zijn tussen de acht en elf jaar oud en vertrekken jaarlijks tijdens het paasverlof op Paaswelpen­weekend. Dit jaar vertoefde de groep in en rond Ieper. De West-Vlaamse stad bulkt van de historisch­e bezienswaa­rdigheden en er was naast cultuur ook plaats voor spel en plezier. Geen uitstap naar Ieper zonder een bezoek aan de Last Post bij de Menenpoort, maar ook een objectenzo­ektocht rond de stadsmuur, het Flanders Field museum en een dagtocht met bijhorende zwempartij in een lokale vijver stonden op het programma. Na vier intense en avontuurli­jke dagen kwamen de leden moe maar voldaan weer thuis.

Naast de wekelijkse activiteit­en heeft het huidige scoutsjaar nog heel wat te bieden, te beginnen met de groepsdrop­ping op 22 april. En zo wordt er langzaam maar zeker toegewerkt naar het hoogtepunt van het scoutsjaar: het groot kamp in juli!

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium