Het Belang van Limburg

Echtscheid­ing

- Jos Roofthooft schrijft hier wekelijks zijn mop van de week

Een

zeer goede vriend van mij uit Schoonbeek zat werkelijk met een groot probleem en zag niet meteen een oplossing. Totdat hij een geniale ingeving kreeg. .

Daags voor zijn 70ste verjaardag, toevallig op Paasdag, belde hij naar zijn zoon in Parijs en zei: “Ik vind het vreselijk om je dag te verpesten, maar ik moet u vertellen dat je moeder en ik gaan scheiden en dit na 50 jaar huwelijk. 50 jaar ellende is genoeg, ik ben niet blind getrouwd zoals op tv en toch heb ik mij laten vangen door uw moeder.” “Waar hebt je het over?” schreeuwde zijn zoon aan de andere kant van de lijn. “We kunnen elkaar niet meer luchten of zien”, reageerde de vader. “We worden gewoon ziek van elkaar, het maakt me al beroerd om er over te praten. Zeg het ook maar aan je zus in Londen.” De zoon belde als de bliksem zijn zus in Londen die als het ware explodeerd­e van woede aan de telefoon. “Er wordt om de sodemieter niet gescheiden”, schreeuwde ze. ”Ik regel dat wel en zal hem wel eens de levieten lezen.”

Ze belde haar vader en gilde tegen hem: “Er wordt niet gescheiden, goed begrepen. Je doet helemaal niks voor ik er samen met mijn broer en de kleinkinde­ren ben en ik bel mijn broer ook terug, Wij zijn er morgen allemaal en voor die tijd doe je helemaal niets, versta je dat goed?”

Die vriend van mij uit Schoonbeek hingt de telefoon op . Grijnsde tegen zijn vrouw en zegt: “Zo dat is dan meteen geregeld, ze zijn met mijn 70ste verjaardag en dus op Paasdag allemaal hier en ze betalen zelf hun reis.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium