Het Belang van Limburg

Goede Week Het

-

is maandagvoo­rmiddag als ik achter mijn pc aan deze column begin. Na een prachtige zondag is het vandaag kouder en somberder. Deze week is het de Goede Week die gisteren startte met Palmzondag en met Witte Donderdag, Goed Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen zijn vervolg krijgt.

Twee jaar geleden onderging mijn vrouw op die Goede Vrijdag een zware operatie, zo goed was die vrijdag dus niet, niet voor haar en niet voor mij. Wij hebben toen ook op onze manier een kruis gedragen, maar voor ons en vooral voor mijn vrouw gelukkig wel met een goede afloop.

Goede vrijdag zal ons altijd herinneren aan die ingreep en zo herbeleven ook wij een beetje onze kruistocht. Tegenwoord­ig betekent Pasen voor velen onder ons eieren rapen voor de kinderen en lekker eten. Op zich is daar natuurlijk niks mis mee, het zijn fijne momenten in het familielev­en. Onze kleindocht­er Anna zal voor de eerste keer ook eitjes kunnen rapen en dat is voor ouders en grootouder­s een bijzonder moment.

Tijdens deze Goede Week woon ik bewust de verschille­nde vieringen bij, tijd maken om te bezinnen en tot rust te komen kan ook op deze manier, het is voor mij een andere vorm van yoga . Traditione­el heb ik dankzij een pralinewin­kel in het centrum weer twee gevulde chocolade paaseieren mogen verloten onder de luisteraar­s van radio VRD en wat is er fijner dan andere mensen gelukkig maken? Deze periode van het jaar is een mooie tijd met de natuur die in volle bloei staat. De bloesems van bomen en struiken kleuren het landschap en maken de mensen vrolijker. Zij betekenen ook een goede medicatie voor degenen die kampen met een depressie. Op die manier is deze week toch ook een echte goede week. Vrolijk Pasen!

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium