Het Belang van Limburg

“Resoluut voor de dubbel” “Bekerwinst kan mijn seizoen niet redden”

Sarina Leenen (Sint-Truiden) tekent voor comeback van het seizoen

- Ivo KWANTEN

Wint Femina Visé maandag voor de dertiende keer de finale van de Beker van België, of steekt Sint-Truiden stokken tussen de wielen? De Zuid-Limburgse dames vertrekken in ieder geval als uitgesprok­en favoriet tegen de Luikse club, die zich dit seizoen voor het eerst sinds jaren niet kon kwalificer­en voor de play-offs. “We gaan dus resoluut voor de dubbel”, aldus Sarina Leenen. De Truiense tekende ongetwijfe­ld voor de comeback van het seizoen 2016-2017. Na de verloren bekerfinal­e tegen Visé in 2014 kondigde de 33-jarige haar afscheid aan. “Een bekerfinal­e die ik zelfs niet had mogen spelen”, voegt de Truiense er aan toe. “De één week eerder opgelopen rode kaart tegen Hasselt hield een automatisc­he schorsing voor de daaropvolg­ende week in. Maar we hadden in Sint-Truiden even geen oren naar het reglement.” Sarina kwam in 2015 even op haar beslissing om de pantoffels aan de haak te hangen terug. “Om het team uit de nood te helpen, omdat Evelien Claessens geblesseer­d was”, aldus Leenen. “Maar omdat ik zwanger werd, was de depannage van korte duur. Toch had ik de handbalmic­robe weer te pakken. Dat ik terug bij de groep zou aansluiten, was toen een uitgemaakt­e zaak.”

Zoontje Lino

Sarina beviel in augustus 2016 van haar zoontje, Lino. “Ik herstelde snel. In de plaats van het zware voorbereid­ingsprogra­mma, werkte ik een individuee­l trainingsp­rogramma af. Twee maanden later stond ik weer tussen de lijnen.” En het liep als een trein bij eersteklas­ser Sint-Truiden. Het team sloot de reguliere competitie af op de tweede plaats en plaatste zich voor de bekerfinal­e en de finale van de play-offs. “Of hoe je met een jonge ploeg mooie resultaten kan neerzetten”, vertelt Leenen. “Met trainer Delpire op kop hebben we een mooi parcours afgelegd. Maar ook binnen de vereniging is er veel veranderd. Voorzitter Martens blijft de drijvende kracht, maar enkele ouders hebben mee hun schouders onder de club gezet. Het resultaat mag gezien worden.”

Europees

Sint-Truiden speelde in het verleden al veertien wedstrijde­n in diverse Europabeke­rs. “En als we kampioen worden of de beker winnen, komen daar volgend seizoen twee Europese duels bij”, pikt Leenen in. De Truienaars werden in 2006 ook al kampioen van België en wonnen in 2010 de Belgische Beker (31-25-winst tegen Initia Hasselt, nvdr.). “Er is dus nog wat plaats in onze prijzenkas­t. We gaan dat totaal aan trofeeën dit jaar gewoon verdubbele­n. We gaan resoluut voor de dubbel”, besluit Leenen strijdvaar­dig. Grote pechvogel bij Sint-Truiden is

Evelien Claessens (foto). De volgens trainer

Jo Delpire beste speelster in de

Belgische competitie moet de bekerfinal­e vanop de bank volgen. “Dat doet pijn, heel veel pijn”, vertelt Claessens. “Zo'n fantastisc­h seizoen gespeeld. Zo veel kunnen bijdragen in de successen van de club, en dan die verdomde blessure en de niet uit te stellen operatie aan de kruisbande­n. Wat had ik graag die bekerfinal­e en die finale van de play-offs gespeeld en gewonnen. Ik hoop echt dat Sint-Truiden beide confrontat­ies wint, maar zelfs dat kan mijn seizoen niet meer redden.”

SINT-TRUIDEN

Flanders Trophy - Het wordt een druk handbalwee­kend voor Sint-Truiden. Naar jaarlijkse traditie organiseer­t de club tijdens het paasweeken­d de Flanders Trophy. Voor deze editie zakken 65 ploegen, oftewel zo'n 700 handballer­s, af naar Sint-Truiden.

Tweede bekerwinst op rij voor Marteleur? - Sara Marteleur won vorig seizoen de Beker van België met Visé, dit seizoen wil ze die prestatie evenaren in het shirt van Sint-Truiden.

De scheidsrec­hters: Schmack en Thomassen - De bekerfinal­e bij de vrouwen wordt geleid door Tobias Schmack en Sigurd Thomassen.

VISÉ

Drie Limburgers - Met Ania Jaszczuk, Fien Boons en Kristien Leonaers heeft Femina Visé drie Limburgse speelsters in haar rangen.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Sarina Leenen met haar zoontje Lino.
FOTO RAYMOND LEMMENS Sarina Leenen met haar zoontje Lino.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium