Het Belang van Limburg

“Iedereen beseft belang van de partij”

Maaseik-T2 Joel Banks wil geen misstap tegen Haasrode

- Leo PEETERS

De play-offs naderen vanavond in de zevende wedstrijd hun cruciale fase. Koploper Maaseik neemt het op tegen Haasrode VHL, terwijl achtervolg­er Roeselare Aalst ontvangt. “Wij zijn het meest gediend met een zege van de Ajuinen. Maar laat ons eerst zelf geen misstap begaan”, aldus Joel Banks. De assistent-coach van Noliko Maaseik is geen voorstande­r van het huidige play-off-systeem. “Ik verkies de vroegere formule. Niet met zes teams, zoals nu. Maar met acht, oftewel een ‘Best of 3’: het nummer 1 ( de reguliere kampioen, nvdr.) tegen 8, 2 tegen 7, 3 tegen 6 en 4 tegen 5. De titelstrij­d in de ons omringende landen verloopt op die manier.”

De laatste vier wedstrijde­n vallen binnen een dozijn dagen. Is dat niet belastend?

Banks: “En of. Net daarom voert de Liga een proces tegen de bond over de op elkaar gestouwde data, in de eindfase en in de finales. Beide partijen hebben hun conclusies neergelegd bij de rechtbank, maar er is nog niet gepleit.”

Maaseik kan moeilijk naast zijn finaletick­et grijpen?

“Ik hoop het. We spelen thuis tegen Haasrode en Roeselare en nog op verplaatsi­ng in Antwerpen en Aalst. Na de clash tegen Roeselare kan ons ticket al binnen zijn.”

Is de komst van medical joker Ivan Raic een opsteker?

“Heel zeker. Zo’n ‘ joker’ moet meteen presteren. En Ivan doet dat. Hij heeft zich snel aangepast aan spelverdel­ers Skladany en Wolanski.”

Volgt straks tegen Haasrode een makkelijke zege?

“Ik denk het, al verloren we in de reguliere competitie in eigen huis met 2-3. De vier andere confrontat­ies verliepen vlot. Bovendien beseft iedereen het belang van winst in deze zevende partij.”

En hoe kijkt Maaseik naar de strijd tussen Roeselare en Aalst?

“Wij zijn het meest gediend met een zege van de Ajuinen. Maar VHLcoach Kris Eyckmans, mijn opvolger bij de nationale U21, kan met Mathieu Vanneste en libero Tim Verstraete jong talent van de Topsportsc­hool inzetten, via de dubbele affiliatie. Laat ons dus eerst zelf geen tweede misstap begaan.”

 ?? FOTO RL ?? Joel Banks kijkt uit naar de score van Roeselare en Aalst.
FOTO RL Joel Banks kijkt uit naar de score van Roeselare en Aalst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium