Het Belang van Limburg

“Meer Limburgers aantrekken”

McCollum en Hodge hebben concrete plannen met Limburg United

- Raf COMANS/Johnny PEETERS

Brian Lynch zal zaterdag met Hubo Limburg United ongetwijfe­ld willen winnen tegen Charleroi, het team waar hij volgend seizoen aan de slag gaat. Ondertusse­n focust zijn opvolger Ronnie McCollum zich met Cuva Houthalen op de playoffs in de Top Division Men 1, maar samen met sportief manager Odell Hodge kijkt hij toch al even vooruit. “Over drie jaar willen we zes of zeven Limburgers in onze ploeg hebben”, klinkt het. Hoe het ook afloopt in de playoffs, McCollum is tevreden over het seizoen van Cuva Houthalen. “Het doel was om niet in de onderste regionen te eindigen. Met een vijfde plaats overtreffe­n we de verwachtin­gen”, vertelt hij. “Ik heb Maesen en Koonings op een hoger niveau zien spelen, Clemente en Snyers hebben progressie gemaakt. Youngsters Coleman en Niayingwan­da hebben minuten gepakt en ook Dedroog is gegroeid. Iedereen is beter geworden, dat is het belangrijk­ste.”

Volgend seizoen ben je coach van Hubo Limburg United. Hoe reageerde het thuisfront op je promotie?

McCollum: “Mijn vrouw is trots. Maar ze heeft al gezegd: het is niet omdat je nu in eerste klasse coacht, dat je het huis niet meer moet opruimen. (schatert) Mijn kinderen zijn ook blij. Mijn dochter riep: ‘Oh fijn, daar hebben ze cheerleade­rs!’”

Odell, voor jou moet het een opluchting geweest zijn dat je meteen een opvolger voor Brian Lynch vond.

Hodge: “Nadat Brian mij informeerd­e dat hij met Charleroi praatte, heb ik contact genomen met Ronnie. Hij was mijn eerste en enige kandidaat om Brian op te volgen. Ik heb hem de mogelijkhe­id gegeven om eerst assistentc­oach te worden, maar hij heeft voorzitter Maarten Bostyn en mij snel overtuigd dat hij klaar is voor de job van headcoach.”

Limburg United heeft trouwens zijn A-licentie op zak en mag (opnieuw) Europees spelen.

Hodge: “Daar hebben we het nog niet over gehad. We hebben tot juni om erover na te denken. Als je meedoet, moet je ook meeval hebben met de lottrekkin­g, zodat het budgettair haalbaar is.”

Ronnie, welke speelstijl heb je volgend seizoen voor ogen?

McCollum: “Ik wil snel spelen. De ruimte gebruiken in de aanval en agressief zijn in verdedigin­g. De bedoeling is om spelers aan te trekken die in dat spelpatroo­n passen. Atletische gasten met lange armen die op meerdere posities kunnen spelen.”

Bij Limburg United is vooral in defensief opzicht nog progressie mogelijk.

McCollum: “Ik ben een defensieve coach, die de spelers aanvallend vrijheid geeft. Het accent zal tijdens de trainingen voor een groot stuk op verdedigen liggen.”

Speelde je in Luik nog samen met Yoann Hertay, jullie eerste aanwinst?

McCollum: “Ik ben een stuk ouder. Maar toen ik hem voor het eerste belde, zei hij: ‘Ik ken je. Ik kwam als kind naar je wedstrijde­n kijken.’ Toen voelde ik me meteen nog ouder.” (lacht)

Odell, zijn er Limburgse spelers die een rol kunnen spelen bij United?

Hodge: “Het is geen geheim dat we Jonas Delalieux terug willen halen. We hebben hem een voorstel gedaan. De bal ligt nu in zijn kamp. Drie jaar geleden was ons doel om na zes jaar zes of zeven Limburgers in de ploeg te hebben. Dat is dus nog steeds mogelijk.”

 ?? FOTO MICHEL STEENSELS ?? Ronnie McCollum en Odell Hodge.
FOTO MICHEL STEENSELS Ronnie McCollum en Odell Hodge.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium