Het Belang van Limburg

“Het lijkt mij heel raar om fangirls te hebben”

- Nele COUNE

De vier bandleden van Buurland zijn gevonden, maar VTM gaat nog iets langer door met het zoeken naar zangtalent op vrijdagavo­nd. Alleen zijn de kandidaten vanaf vandaag iets jonger en mogen ook de meisjes terug meedoen. Vanavond halen twee Limburgers hun beste noten boven in de blind auditions om een plekje te veroveren in het team van Laura Tesoro, Sean Dhondt of Josje Huisman.

Tim (14)

Hasselaar Tim Bostoen (14) gaat niet enkel zingen om de coaches te doen draaien, hij gooit ook zijn beste snaarwerk in de strijd. Hij heeft zichzelf via Youtube geleerd om gitaar te spelen. “Ik volg al zo’n drie jaar zangles en mijn leraar begeleidde mij altijd op de piano. Ik wilde mezelf ook graag kunnen begeleiden, daarom ben ik een jaar geleden met de gitaar aan de slag gegaan”, vertelt Tim. “In de muziekscho­ol moet je eerst een jaar notenleer volgen eer je een gitaar mag vasthouden. Door het zelf te leren, kan ik ondertusse­n al zo’n honderd liedjes spelen.” Tijdens zijn auditie zal hij ‘This Town’ van ex1D’er Niall Horan brengen. Vrienden en familie vergelijke­n hem wel eens met Shawn Mendes, maar zelf is Tim vooral fan van dat andere meisjesido­ol Ed Sheeran. “Ik ben vorige week nog naar zijn concert in het Sportpalei­s geweest en het is echt geweldig wat hij allemaal kan”, vertelt Tim die graag in Eds voetsporen zou treden, maar niet echt zit te wachten op gillende fans. “Ze hebben mij al gewaarschu­wd voor fangirls, maar dat kan ik mij niet echt inbeelden”, lacht hij. “Dat lijkt me heel raar om te hebben.” Als Tim het geluk zou hebben dat de drie coaches voor hem draaien, gaat zijn voorkeur uit naar Sean Dhondt. “Hij kan goed zingen, hij is muzikant én hij heeft de meeste ervaring”, besluit hij.

Nina (11)

Wie Nina Jaenen

haar

eerste keuze zou zijn, is geen moeilijke vraag als je weet dat ze ‘What’s The Pressure’ van Laura Tesoro gaat zingen. “Maar ik vind de drie coaches top”, vertelt de 11jarige uit Alken. “Ik vind het vooral leuk dat Laura zo positief in het leven staat en daarnaast zingt en danst ze natuurlijk heel goed.” Nina heeft ook wel wat weg van Laura. Ze is zelf heel vrolijk, volgt dansles en heeft zelfs wedstrijde­n gedanst. Bij haar auditie horen dan ook enkele danspasjes. “Ik heb voor de choreograf­ie wel enkele moves van Laura geleend, maar ik heb er toch mijn eigen ding van gemaakt.” Dat Nina op het podium van ‘The Voice Kids’ mag staan, heeft ze te danken aan haar mama. Die schreef haar in. “Toen ik hoorde dat ik uit zoveel kandidaten gekozen was voor de blind auditions was ik wel even in shock. Ik had het zelf niet gedurfd om mij in te schrijven, maar dat ik de eerste selecties overleefd had, gaf mij moed. Toen heb ik ook beslist om mij helemaal te smijten.” Nina wordt zondag twaalf jaar, maar het verjaardag­sfeestje verhuist uitzonderl­ijk naar vanavond. “De familie komt thuis taart eten en dan kijken we allemaal samen naar de aflevering. Daarna mogen we er eindelijk over praten, want we hebben wel héél lang moeten zwijgen”, lacht ze.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium