Het Belang van Limburg

Tachtiger maand langer onder elektronis­ch toezicht na verkeersag­ressie in Neeroetere­n

- Phillip PERGENS

De 83-jarige G.C. uit Maaseik staat een maand langer onder elektronis­ch toezicht. Dat werd vrijdag in de raadkamer beslist. De tachtiger was vorige week zondag betrokken bij een zwaar geval van verkeersag­ressie waarbij hij de andere partij overreed. De 83-jarige Maaseikena­ar G.C. is nog niet van zijn enkelband verlost. De man verscheen vrijdag voor de raadkamer en daar werd beslist dat de aanhouding, waarbij de onderzoeks­rechter hem onder elektronis­ch toezicht plaatste, verlengd wordt. De tachtiger was vorige week zondag betrokken bij een zwaar geval van verkeersag­ressie in het centrum van Neeroetere­n. De man schepte daarbij de dertigjari­ge Neeroetere­naar Wesley Kolen op. Die was even daarvoor uit zijn wagen gestapt en belandde op de motorkap van G.C. om pas zeventig meter verder tegen het asfalt te smakken. Vervolgens werd hij nog eens overreden door de tachtiger die vervolgens overmeeste­rd werd door getuigen die zijn sleutels afnamen.

Op verdenking van poging tot doodslag werd de 83-jarige aangehoude­n. "Het spreekt voor zich dat mijn cliënt onder de indruk is, maar meer uitspraken kunnen we vandaag niet doen", luidde het vrijdag bij zijn advocaat. Die werd in het begin van de week door de familie van de Maaseikena­ar op de zaak gezet en is nog volop bezig met zijn dossier.

Onderzoek

Voor G.C. was het hoe dan ook een bewogen week. Zo verbleef hij vier dagen in de gevangenis in afwachting van zijn enkelband. Die kreeg hij donderdag waarna hij huiswaarts keerde. Dat elektronis­ch toezicht is nu met een maand verlengd.

Wesley Kolen, die tijdens de aanrijding onder andere een viervoudig­e bekkenbreu­k opliep en wiens heup verbrijzel­d werd, heeft intussen de intensieve zorgen mogen verlaten. Hij zal wel nog een tijdje in het ziekenhuis moeten verblijven. Intussen worden de precieze omstandigh­eden nog onderzocht. Hoe de aanrijding kon gebeuren en wat de beweegrede­nen waren, is onbekend. Het eerste politiever­hoor vlak na de feiten zou alvast niet veel duidelijkh­eid gebracht hebben.

 ?? Foto HBVL ?? Wesley Kolen werd ter hoogte van de Splendy Shoe op de Rotemerlaa­n aangereden door de 83-jarige Maaseikena­ar.
Foto HBVL Wesley Kolen werd ter hoogte van de Splendy Shoe op de Rotemerlaa­n aangereden door de 83-jarige Maaseikena­ar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium