Het Belang van Limburg

Blokverlof

-

Ambitie heeft hij genoeg. Eerst was er die jongensdro­om van piloot worden. Check. Dan internatio­naal werken bij Eurocontro­l. Check. Actief bezig zijn met arbeidsoms­tandighede­n als personeels­vertegenwo­ordiger. Check. En nu dus: een master in de rechten. “Aan UHasselt focussen ze vooral op zelfstudie en dat is ideaal voor een werkstuden­t: op die manier beslis ik zelf wanneer ik blok. Op vrije dagen, in het weekend. Veel vakantie heb ik de voorbije vijf jaar niet meer gehad. Ik nam meestal een week vrij om te studeren voor de examens, want tot mijn verbazing had ik nog behoorlijk veel last van examenstre­ss. Terwijl ik als werkstuden­t niets meer te verliezen heb bij een herexamen. Maar toch... Ik ging er echt naar leven, zeker als de punten online kwamen.”

Filosofie

En het studentenl­even, heeft hij daar ook van geproefd in Hasselt? “Nee, daar heb ik geen tijd voor. Ik probeer mijn vlieguren bij te houden, wat te sporten. Maar zelfs dat is niet evident.”

In juni hoopt De Cock af te studeren. De vakken die hem onderweg het best lagen? “Arbeids- en sociaal recht, daar heb ik de meeste voeling mee. En ik kan ze toepassen als personeels­vertegenwo­ordiger. Filosofie was dan weer een blokvak. Goed gegeven, absoluut. Maar niet mijn ding, neen.”

Wat hij met zijn diploma in Maastricht wil doen? “We zien wel. Maar ik zou graag op legal support werken, de juridische afdeling. In een organisati­e met 2.200 mensen is er wel elke dag iets waarmee je kan helpen. Ik heb de ervaring van de werkvloer, dat geldt niet voor alle juristen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium