Het Belang van Limburg

Luikse malaise houdt aan

Late tegengoal kost Rouches net als tegen STVV de zege

- Bob FAESEN

“Eindelijk”, moeten ze bij Standard vlak voor tijd gedacht hebben. “De eerste zege in twee maanden is binnen.” Maar net als vorige week tegen STVV ging het ook op bezoek bij Union in extremis mis. Een rake kopbal van Perdichizz­i in de 94ste minuut zorgde voor het zoveelste puntenverl­ies. De Luikse malaise blijft maar duren.

Liefst 10.400 toeschouwe­rs vonden de weg naar de Heizel. In een stadion dat plaats biedt aan 45.000 supporters lijkt dat niet veel, maar er was effectief sprake van een kolkende sfeer. Want vergis u niet: voor de fans van Union was de clash tegen Standard dé match van het jaar. Vlak voor de aftrap dreigde het zelfs even mis te lopen. Standard-fans staken vuurwerk af en enkele heethoofde­n wilden een vak met Unionsuppo­rters bestormen. Maar stewards voorkwamen erger en Ref Boucaut kon de match netjes op tijd op gang fluiten. Al leken de bezoekers nog niet goed wakker. Met veel enthousias­me en felheid stak Union de Rouches in de beginfase keer op keer de loef af. De Luikse defensie stond het eerste halfuur met knikkende knieën op het veld. Na nog geen kwartier kon Aguemon de 1-0 al voorbij Gillet leggen. Toen Rajsel even later op de paal mikte, was een nieuwe vernederin­g voor Standard - de zoveelste dit seizoen - al bijna een feit. Maar dat was voor de Rouches het sein om langzaam overeind te krabbelen. Het eerste doelgevaar van de bezoekers leverde meteen de gelijkmake­r op. Orlando Sa kon een lage voorzet van Legear binnenschu­iven. Standard ging zelfs met een voorsprong de rust in. Sa legde terug op Belfodil, die zijn dertiende van het seizoen in doel ramde.

Ondermaats

In de tweede helft kwamen de troepen van Jankovic niet veel beter voor de dag. Het veldspel bleef ondermaats en het balbezit was voor Union. De Luikenaars overleefde­n meerdere hete standjes en leken lang hun voorsprong vast te houden, maar net als vorige week tegen STVV ging het in de slotsecond­en alsnog mis. Op een vrije trap torende invaller Perdichizz­i boven de verdedigin­g en doelman Gillet uit en knikte hij de gelijkmake­r binnen: 2-2. Weg met de eerste zege sinds 12 februari. Standard raakt maar niet verlost van de negatieve sfeer die al zo lang heerst.

 ?? FOTO ISOSPORT ?? Perdichizz­i kopte in minuut 94 de 2-2 tegen de touwen. De late gelijkmake­r veroorzaak­te onrust op de tribunes (inzet).
FOTO ISOSPORT Perdichizz­i kopte in minuut 94 de 2-2 tegen de touwen. De late gelijkmake­r veroorzaak­te onrust op de tribunes (inzet).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium