Het Belang van Limburg

“Lierse beste ploeg uit 1B”

-

Met een 4 op 6 is STVV prima uit de startblokk­en geschoten in play-off 2. Tegen Lierse wil coach Ivan Leko daar een verlengstu­k aan breien. “Er moet altijd honger zijn om te winnen. Als die er niet meer is, kunnen we beter op vakantie gaan”, beloofde de Kroaat zijn troepen weer op scherp te zetten. “Tegen Standard heb ik kunnen vaststelle­n dat er een blok op het veld staat. Ik reken op hetzelfde tegen Lierse, al wil ik ook progressie zien. Ik verwacht discipline, agressivit­eit en veel beweging.”

Nooddefens­ie

STVV zal wel met een stevig vertimmerd­e defensie moeten aantreden. Leko zag deze week met Damien Dussaut en Boli Bolingoli zijn twee flankverde­digers uitvallen. Ook Sascha Kotysch ligt nog in de lappenmand. “We zullen iets nieuws moeten proberen”, besefte ook Leko. “Op training hebben we een paar zaken uitgetest met Cuevas, Bagayoko en Ceballos. Twee van deze drie zullen zaterdag spelen.”

Rest er nog de tegenstand­er. Na een dramatisch­e ontknoping in 1B greep Lierse nipt naast de periodetit­el én de promotie naar eerste klasse. “In mijn ogen zijn ze de beste ploeg uit 1B, ook al konden ze niet promoveren”, besloot Leko. “Ze zouden niet misstaan in eerste klasse en hebben een viertal spelers rondlopen die een mooie transfer kunnen versieren. Van onderschat­ting mag dus geen sprake zijn.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium