Het Belang van Limburg

“Als we play-off 2 niet winnen, ligt dat aan onszelf”

EERSTE BASISPLAAT­S IN TWEE MAANDEN VOOR

- Marnik GEUKENS

Pasen in Kortrijk, het wordt iets totaal anders dan Witte Donderdag in Vigo. Dat besefte op Goede Vrijdag ook Bryan Heynen. De 20-jarige Maaslander werd door Albert Stuivenber­g afgevaardi­gd naar het geïmprovis­eerde persmoment op de luchthaven van Vigo. Dan hangt een basisplaat­s in de lucht, het zou Heynens eerste zijn sinds 16 februari in Giurgiu. Ook Heynen heeft genoten van een memorabele kwartfinal­e. “De sfeer ronde de wedstrijd was indrukwekk­end, alleen al onze aankomst aan het stadion was onvergetel­ijk. Net zoals het massaal meegebruld­e clublied voor de aftrap, het waren kippenvelm­omenten.”

Rollercoas­ter

De wedstrijd zelf werd ook op de bank een rollercoas­ter van emoties. “Onze start was perfect met een vroege openingsgo­al, drie snelle tegendoelp­unten kwamen daarna hard aan. Maar de 3-2 van Buffel zorgde weer voor een heel ander gevoel. Niet dat er na afloop gezongen en gedanst werd in de kleedkamer, bij de meeste spelers leefde het gevoel dat er meer had ingezeten dan een nipte nederlaag. Maar de prestatie op zich zorgt voor vertrouwen voor de terugmatch. Thuis kunnen we altijd iets meer, we zijn ervan overtuigd dat we de klus kunnen klaren.” Heynen nam in blessureti­jd nog de plaats van Malinovsky­i in. Had hij op de bank tijd om te genieten van de spectacula­ire wedstrijd ? “Ik ben een fan van het Spaans voetbal, het is toch wel indrukwekk­end tot wat spelers als bijvoorbee­ld Aspas in staat zijn. Maar ik was vooral gefocust op hun centrale middenveld­ers, met wie ik zou geconfront­eerd worden bij een invalbeurt. Hoe lopen ze? Op welke momenten gaan ze over hun tegenstrev­er? Op welke manier draaien ze weg van hun tegenstand­er?”

Revanche

Zondag staat hij er in Kortrijk waarschijn­lijk van bij de aftrap bij. Heynen vreest geen decompress­ie bij de drastische downgrade van de Europa League naar play-off 2. “Een memorabele Europese avond als deze in Vigo vormt precies een extra stimulans in play-off 2”, beweert hij. “Het zou toch zonde zijn, mochten we er volgend seizoen niet bij zijn in Europa. De kans is groter dat we dat ticket pakken via de competitie dan door de Europa League te winnen. Zo realistisc­h moeten we zijn.”

De Genkenaars hebben nog een rekening te vereffenen in Kortrijk. “In de competitie verloren we er met 4-1. Niet dat we onderlagen, maar hun counters waren genadeloos. Kortrijk is onze zwaarste concurrent in de poule, maar we zijn het aan onze status verplicht om play-off 2 te winnen. Als dat niet lukt, dan zal dat vooral aan onszelf liggen”, aldus Heynen, die zich al een drietal weken beter in zijn vel voelt. “Na een kleine dip voel ik me weer prima. Ik heb de ploeg vorige week in Roeselare na rust kunnen helpen, hopelijk lukt dat zondag opnieuw.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium