Het Belang van Limburg

Wie is nog fit?

Stuivenber­g zal (moeten) roteren

-

KRC Genk keerde gisteren uit Galicië terug met een goed gevoel. Maar ook met zorgen. De veldslag in Vigo had niet enkel blikschade veroorzaak­t. Wedstrijd 54 had er behoorlijk ingehakt. Pas tijdens het weekend zal blijken wie de fitheidste­st doorstaat. “Maar het ziet ernaar uit dat we in Kortrijk wissels doorvoeren”, voorspelde Albert Stuivenber­g. De Genkse coach maakte er geen geheim van dat de trip naar Kortrijk op paasdag hoogst ongelegen komt. “Onze derde verplaatsi­ng op rij. En Kortrijk ligt niet bepaald om de hoek, we zullen weer vroeg op pad zijn. De tijd om te herstellen van kleine probleempj­es - en er zijn er nogal wat - is dus kort. Maar goed, ook de jongens die nu hun kans krijgen, kennen onze spelwijze. Ze weten wat er van hen verwacht wordt. Ik ben heel tevreden over hoe iedereen met de huidige situatie omgaat.”

Maturiteit

In Noord-Spanje toonden een aantal Genkies nog maar eens dat ze met rasse schreden progressie maken en dat ook een jonge groep veel maturiteit kan uitstralen. “Dit soort wedstrijde­n vraagt het absolute maximum van spelers en staf”, beklemtoon­de Stuivenber­g. “Het gevaar bestaat dat je van het juiste pad afgeraakt. Als we bij 3-1 een vierde goal hadden geïncassee­rd, had het zomaar gekund dat Vigo over ons heen was gelopen. Maar het pleit voor ons dat we ook in die omstandigh­eden nooit de pedalen hebben verloren. Tijdens de rust hebben we de zaken benoemd, de spelers pikten dat goed op. Af en toe moesten we wel achteruit, je kan nu eenmaal niet beletten dat zij gevaar creëren. Als je dan nog kan terugkomen in de stand, is dat mooi meegenomen.”

De terugmatch is gered, misschien zit er zelfs veel meer in. “Toch is er een verschil met de voorgaande rondes”, waarschuwt Stuivenber­g. “Toen moesten we niet winnen. Nu wel. Dat is niet evident, Celta is ook buitenshui­s gevaarlijk.” Een warm onthaal, zoals dat Genk in het Estadio Balaidos te beurt viel, zou wel eens een cruciale factor kunnen worden. “Leuk sfeertje daar in Vigo, toen wij met de bus aan het stadion arriveerde­n”, lachte de Nederlande­r. “Het maakte indruk maar werd nooit vijandig. Ik hoop dat wij donderdag ook zo’n situatie kunnen creëren.” Maar eerst is er zondag Kortrijk. Mogelijk een instinker, al gaat die wedstrijd nog niet beslissen over de winst in poule B. “Kortrijk is voor mij een directe concurrent. In eigen huis zijn ze moeilijk te kloppen. Het wordt dus zeker geen simpel verhaal. Maar wij willen op z’n minst de leiderspos­itie handhaven.”

 ?? FOTO BELGA ?? Stuivenber­g in Vigo.
FOTO BELGA Stuivenber­g in Vigo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium