Het Belang van Limburg

“Misschien moet ik een megafoon meenemen?”

Voorzitter Herbert Houben wil van de terugmatch tegen Celta een hel maken

-

Herbert Houben is zelden of nooit chagrijnig. Maar gisteren blonk hij van trots. “Voor de match was het bestuur van Vigo er tamelijk gerust in. Nadien spraken ze al andere taal. Ze hadden zo veel weerwerk niet verwacht.”

Thuiskomen met een 3-2 nederlaag, ook de voorzitter had er op voorhand voor getekend. “Spaanse teams zijn het gewoon om wedstrijde­n op dit niveau te spelen”, zei hij. “Dat zag je ook aan Vigo. Ze waren niet van hun melk na de 0-1. Maar ook wij hebben Europa opnieuw getoond dat wij een kwalitatie­f sterke groep hebben. Alleen missen wij nog de ervaring van dit soort matchen. Voor de spelers is de Europa League een uitdaging. In duels van dit kaliber kunnen zij stappen vooruit zetten. Daarom is het ook zo belangrijk dat wij via play-off 2 een nieuw Europees ticket pakken.”

Twee goals per uitmatch

Celta was voor Genk de achtste Europese uitmatch op rij waarin het minimaal twee keer scoorde. Straffe toebak. “Nu je het zegt, dat had ik niet in de gaten. Het zegt iets over deze competitie. Onze tegenstand­ers spelen altijd om te winnen en daar kunnen wij van profiteren. In Vigo vreesde ik bij een 3-1-stand wel even voor meer averij. Maar de mentale weerbaarhe­id is top, we speelden een volwassen tweede helft en kwamen nog terug.”

Een puike uitgangspo­sitie is het resultaat. “Dit is een unieke kans om geschieden­is te schrijven. Een halve finale in de Europa League, dat gaan we niet snel meer meemaken. Ik hoop donderdag op een vol huis. We moeten van de terugmatch een hel maken. Hoe? Misschien moet ik een megafoon meenemen? Nee, alle gekheid op een stokje, ik geloof echt dat we nog een ronde verder gaan geraken.”

Brian HEYNEN

De kans op een Europees ticket is groter via de competitie dan door de Europa League te winnen

 ?? Foto BELGA ?? Heynen schreeuwt het uit. Zondag staat hij meer dan waarschijn­lijk nog eens aan de aftrap. “Kortrijk is onze zwaarste concurrent.”
Foto BELGA Heynen schreeuwt het uit. Zondag staat hij meer dan waarschijn­lijk nog eens aan de aftrap. “Kortrijk is onze zwaarste concurrent.”
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Houben (r) en Janssens.
FOTO PHOTO NEWS Houben (r) en Janssens.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium