Het Belang van Limburg

“Geen grens overschred­en”

Preud’homme voelt zich geviseerd na oproep Geschillen­commissie

- Junior VERBEEKE

Michel Preud’homme heeft tijdens zijn wekelijkse persbabbel voor het eerst gereageerd op het feit dat hij dinsdag voor de Geschillen­commissie moet verschijne­n na vermeend wangedrag tijdens Club-Charleroi. “Of zulke zaken het mij moeilijk maken om in België te blijven? Trek zelf jullie conclusies”, liet hij zijn ergernis doorscheme­ren. Vorig seizoen moest Michel Preud’homme twee duels in playoff 1 toekijken vanuit de tribune. Mogelijk is dat de komende weken opnieuw het geval, want dinsdag moet hij voor de Geschillen­commissie verschijne­n na vermeend wangedrag in de match tegen Charleroi. “Sommige dingen worden bij bepaalde ploegen uitvergroo­t. Ik vraag alleen maar dat ze consequent zijn. Alles moet hetzelfde zijn voor iedereen”, aldus een gepikeerde Preud’homme. Hij maakte zelfs een vergelijki­ng met een wielrenner. “De beste renners konden op een bepaald moment niet mee als ze geen doping namen. Zelfs als je zonder doping de beste was, had je geen schijn van kans”, verwijzend naar het feit dat Club zou strijden met ongelijke wapens. Maar Preud’homme ging nog verder. “Wil men in België winnaars, of wil men ideale schoonzone­n? Ik vind dat ik niets misdaan heb, want ik werd niet uitgeslote­n. De grens werd niet overschred­en. Door een boekje op de grond te gooien, doe je niets verkeerd. Elke trainer heeft zo zijn manier. De ene steekt constant zijn handen in de lucht, de andere babbelt tegen de vierde ref...” Preud’homme twijfelt al langer aan een verlengd verblijf in Brugge. Een eventuele schorsing zal voor Preud’homme de lokroep van een nieuw avontuur in het buitenland enkel luider doen klinken. “Of zulke zaken het mij moeilijk maken om in België te blijven? Trek zelf jullie conclusies”, lachte hij groen.

Aanvallers weer fit

Toch is er ook goed nieuws voor de Brugse coach. Op Diaby na staan alle aanvallers van Club weer op het trainingsv­eld. Limbombe

Z. WAREGEM - CLUB BRUGGE viel al in tegen Charleroi en verder zijn Vossen (botkneuzin­g), Refaelov (adductoren) en Izquierdo (adductoren) normaal weer klaar om tot de selectie voor het duel tegen Zulte Waregem te behoren. Maar Preud’homme liet nog niet in zijn kaarten kijken. “Izquierdo traint goed. We hebben nog twee dagen om te zien of hij klaar raakt. Met hem, Refaelov, Vossen en Limbombe hebben we vier aanvallend­e spelers die weldra terugkeren. Jelle (Vossen, nvdr.) heeft nog wat pijn, maar hij wou absoluut zelf trainen.”

 ??  ??
 ?? FOTO SIMON MOUTON ??
FOTO SIMON MOUTON

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium