Het Belang van Limburg

“Eén goal tot nu toe, dat kan beter”

Melvin Platje rekent op winst tegen Tubeke om operatie redding kracht bij te zetten

- Piet DINGENS

Wuift Lommel United maandagavo­nd samen met de paasklokke­n ook vrolijk Tubeke uit? Of houdt de hele groen-witte familie een traumatisc­he ervaring over aan het cruciale duel met de Waals-Brabanders? Aanvaller Melvin Platje denkt dat hij het antwoord kent. “We moeten dezelfde inzet tonen als vorige week, dan maken we een goede kans”, zegt hij.

Aan inzet op en naast het veld ontbreekt het de 28-jarige Noord-Hollander alvast niet. Zo heeft hij een erg drukke week achter de rug. Vrouwlief wachtte vorig weekend nog tot de plichtbewu­ste profvoetba­ller zijn taak met Lommel in Tubeke volbracht had en zette daarna Dion Xander op de wereld, de derde zoon van het in Blaricum, tussen Utrecht en Amsterdam, wonende echtpaar. “Ik ben drie dagen thuis geweest en heb mijn vrouw zo veel mogelijk geholpen”, glimlacht hij trots. “Tenslotte hebben we nog twee kinderen. Het was intens, maar heel mooi. Ik moet wel zeggen dat het na enkele slapeloze nachten een grote luxe was toen ik opnieuw in het hotel kon slapen waar de club me gehuisvest heeft.”

Eén doelpunt

Melvin Platje staat intussen vijf speeldagen in de hoofdmacht van United. Is hij tevreden met zijn inbreng tot dusver? “Ik scoorde één doelpunt en dat had beter gekund”, weet hij. “Maar ik probeer wel altijd zo nuttig mogelijk te zijn voor het team. Ik hoop dat de mensen in de tribunes ook zien dat ik echt heel veel energie in zo'n wedstrijd steek. In Tubeke was winst ook mogelijk geweest. Dan kun je zeggen ‘als en indien’, maar gezien de moeilijkhe­idsgraad was het gelijkspel wel een mooi resultaat. Ik ben dus tevreden.”

Vreemde naam

Maandagavo­nd is het aan de Gestelsedi­jk wel weer van moeten. Tenminste, als Lommel United zijn lot helemaal in eigen handen wil houden. “Dat is zo”, knikt Platje. “Ik keek raar op toen ik hoorde dat het tegen OHL pas de eerste thuiszege van het seizoen was. Dat is dus het bewijs dat de ploeg van heel ver teruggekom­en is. We gaan nu ook niet zomaar even winnen van Tubeke. Maar waar een wil is, is een weg.” Wordt met de naam Platje ooit de draak gestoken? “Maar neen”, grijnst hij. “Zelfs mijn beste vrienden in Nederland noemen me zo. In Lommel zijn ze dat nog niet gewend. Soms hoor ik wel eens ‘Mellie’ roepen, maar doe toch maar Platje.” (lacht) Met Corstjens, Lenaerts en de herstelde Neven zijn er drie centrale verdediger­s voor twee plaatsen. Bertjens, Gaethofs en De Bruyn geraken vermoedeli­jk speelklaar.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Platje: “Ik probeer altijd zo nuttig mogelijk te zijn
voor het team.”
FOTO DICK DEMEY Platje: “Ik probeer altijd zo nuttig mogelijk te zijn voor het team.”
 ??  ?? INVALLERS: Delarbre, Lenaerts, Molenbergh­s, Gaethofs, Berben, Maletic, Schils, x. (pidi)
INVALLERS: Delarbre, Lenaerts, Molenbergh­s, Gaethofs, Berben, Maletic, Schils, x. (pidi)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium