Het Belang van Limburg

Maaseik op één zege van finale

- Leo PEETERS

De zevende play-offwedstri­jd was niet ‘moeders mooiste’. “Maar we drukken 3-0 af. Kreeg Haasrode een setbal? Niet dus”, zei een tevreden Maaseik-voorzitter Mathi Raedscheld­ers. “Drie tegen nul, wat wil je nog meer.” Teammanage­r Ivo Rutten maakte de rekening: “Door de 3-0 van Roeselare tegen Aalst, met setstanden 25-16, 28-26 en 25-23, is het pleit zo goed als beslecht voor de titelfinal­es. Het wordt een ‘clasico’ tussen Maaseik en Roeselare.” “We moesten vanavond zwaar de handen uit mouwen steken,” lachte de Luxemburgs­e Pool Rychliki na afloop. “Ik had het gevoel dat Haasrode veel weerstand bood in het aanvallend compartime­nt. Maar we veegden alle tegenstand uiteindeli­jk weg.”

Drie kleppers rusten

Dat het lastig was, had zo zijn redenen. Coach Daniel Castelanni pakte niet uit met zijn beste opstelling. Hij hield Nicolas Bruno, libero Santucci en middenman Vigil Gonzalez op de bank. Zo dreigden Steenhouwe­r en Tormans tot 9-12. ‘ Den Torre’ gebruikte zijn linker uitstekend op receptie-hoek. De Maaseikse blokdekkin­g had het moeilijk: 1516, nadien 17-18. Maar ‘medical joker’ Ivan Raic loste het probleem op. Met een gooibal in het pak en een ace voor 22-20. Rob Bontje zette de tweede setbal om: 25-22.

De tweede set liep na aces van Rychlicki weer een beetje krakkemikk­ig. Martijn Colson drukte 10-10 af. De Lommelaar duwde vlot door naar 19-14. Koekenbak, denk je dan. Toch niet. Maaseik sputterde: 20-18. “Tja, Haasrode speelde alles of niet”, verklaarde Jelte Maan. “We hadden moeite om ze van ons af te schudden.” Toch kreeg Maaseik bij 24-21 drie setballen. Een vierde bovenop, na 24-24, via alweer kapitein Maan: 25-24. Wim Tormans had pech: zijn aanval raakte net niet de vingertopp­en van het Maaseikse blok: 26-24.

Aalst zakt weg tot op zeven punten. Zo hebben we nog één zege nodig voor de titelfinal­es

Teammanage­r Ivo RUTTEN

Grote drang naar winst

Van de derde set onthouden we een flitsende aanval van Maan bij 6-5. Ook een tegenaanva­l van Colson voor 10-7. Een knokkend Haasrode moest wijken. Maan ‘in the pipe’ en Raic met drie aces gaven de doorslag: 16-11. “Ik had een beetje geluk met mijn service”, aldus de Kroaat. “Maar de drang om te winnen was bij ons veel groter.” Negen punten te gaan over 16-11: dat zat snor. Trainerszo­on Ivan Castellani scoorde 23-18, Pardon miste zijn opslag, Maan besloot riant: 25-19. Ivo Rutten: “Aalst valt terug tot op zeven punten. Eén zege in de drie resterende matchen volstaat voor ons voor de titelfinal­e. Misschien lukt dat al volgende dinsdag tegen Roeselare.”

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Maaseik was te sterk voor Haasrode en mocht een feestje bouwen.
Foto DICK DEMEY Maaseik was te sterk voor Haasrode en mocht een feestje bouwen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium