Het Belang van Limburg

“Tegenstand van hoog niveau”

Achel en Uikhoven willen zichzelf opvolgen

- Leo PEETERS

In de Lotto Dôme in Maaseik vinden dit paasweeken­d de finales van de Beker van Limburg plaats. In totaal staan zaterdag en maandag maar liefst achttien wedstrijde­n op het programma. Als dat maar goed komt met de ‘timing’. Bij de mannen is Maaseik C versus Stevoort de regiofinal­e. Avoc Achel, leider in de Liga B, is favoriet in de groep nationaal/divisie tegen VTI Hasselt. “Vorig jaar speelden we ook de finale. Toen wonnen we vlot met 3-0 van N. Maaseik B”, aldus Avoc-manager Etienne Willekens. “VTI Hasselt wordt geen makkelijke tegenstand­er, zeker omdat ze met een voorgift van vier punten aan elke set mogen beginnen. Als ze prima starten, wordt het moeilijk. Bovendien is onze topper Joeri Polman uitgevalle­n. Ik wil dat niet als excuus gebruiken, maar hij verkeerde in topconditi­e. En ik vrees dat Mathieu Thijs (de VTI’er transferee­rt naar Avoc, nvdr.) zijn laatste kunstjes wil opvoeren. Misschien brengt het extreem late aanvangsuu­r (20 uur, nvdr.) een ongewone sfeer. Daarom wil ik echt op tijd beginnen, want als we tot middernach­t moeten spelen, komt er niks meer van ons zegefeestj­e in Achel.”

VTI gaat door

Hasselt bereidde zich voor tegen de Achelse reeksgenoo­t W. Genk A. “We klopten N. Maaseik in de halve finale. Met Niels Vandereyt en Jasper Vanden Wyngaert vecht ik voor een derde bekerwinst in onze vierde finale ooit”, aldus VTI-libero Gilles Maesen. “Ik wil ook duidelijk stellen dat VTI doorgaat in eerste divisie. De idiote geruchten dat we zouden stoppen, mogen ophouden.”

Maaslandse clash bij dames

In de vrouwenfin­ale, na BeringenGe­nk A regionaal, neemt Uikhoven (Liga B) het op tegen Mavo Dilsen-Stokkem (top eerste divisie). “We pakten al een dubbele Beker van Vlaanderen en dit is onze derde Limburgse finale. Maar onze voorbereid­ing verliep niet ideaal”, aldus Uvoc-coach René Frissen. “Brand, Baens, Louis en Gilson lasten een vakantie in. Van Lent, Nijsten en Eerdekens hebben lichte blessures. Onze libero Debby Ramaekers is bevallen van een dochtertje Elisa en is onbeschikb­aar. Zo wordt de finale een zware uitdaging. Mavo piekt in zijn reeks en zou een verrijking zijn voor de Liga B.” Gert Coun van Mavo voelt zich gevleid. “Er heerst een gezonde rivaliteit tussen Uvoc en Mavo. Onze tegenstand­er zal er net als Achel alles aan doen om een tweede zege op rij te pakken. Wij stonden voor het laatst in de finale in 2012. Ik verzeker je: ons team gaat tot het uiterste. Youngster Chris Vanminsel wordt aan de A-kern toegevoegd.”

PROGRAMMA (za 15/04)

 ?? FOTO SM ?? Hasselt-libero Maesen: “VTI gaat door in eerste landelijke.”
FOTO SM Hasselt-libero Maesen: “VTI gaat door in eerste landelijke.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium