Het Belang van Limburg

350 gratis parkeerpla­atsen aan rand van stad

-

De twee nieuwe randparkin­gs op De Motten zijn vrijdag officieel geopend voor het publiek. Samen zijn ze goed voor 350 gratis parkeerpla­atsen en dat op slechts enkele minuten wandelen van het centrum. De ene parking bevindt zich ter hoogte van het voormalige B-plein, achter het atletiekst­adion, en de andere werd aangelegd in de nabijheid van cc de Velinx, vlakbij de visvijver van De Motten. De werken startten in september 2016 en kaderen in de herinricht­ing van het stadspark. De oude parking, tegenover de jeugdgevan­genis, blijft nog open tot 1 oktober.

“De werken kaderen in het grote project van het openleggen van de Jeker”, zegt burgemeest­er Patrick Dewael (Open Vld). “Het stadspark wordt de komende jaren omgevormd tot een homogeen park waar natuur en water de boventoon hebben maar waar er ook ruimte is voor recreatie en sport. De nieuwe Jeker zal stromen van De Velinx, langs de Kastanjewa­l naar de Moerenpoor­t. De rijweg van de parkings is aangelegd in uitgewasse­n beton, de parkeerpla­atsen in klinkers. De parkings zijn ruim verlicht en omrand met hagen. De kostprijs bedraagt 1,5 miljoen euro”, aldus schepen An Christiaen­s (CD&V). Er worden in totaal 16 parkeerpla­atsen voorbehoud­en voor personen met een beperking. Daarnaast zijn er ook fietsbeuge­ls en binnenkort komt er een oplaadpaal voor elektrisch­e wagens op elke parking. De stad beschikt nu over 2.800 parkeerpla­atsen, waarvan de helft gratis.

Na de septemberk­ermis start fase 2 van de herinricht­ing van het stadspark. In de toekomst zullen de foorkramer­s hun kramen op de parkings mogen installere­n en op het evenemente­nplein.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium