Het Belang van Limburg

“Anderen kregen abonnement, ik niet”

Student moet elke dag ticket afhalen voor gratis NMBS-parking

- Chris NELIS

De Genkse student Stijn Clysters heeft hemel en aarde bewogen om samen met zijn treinabonn­ement ook een parkeerabo­nnement aan het treinstati­on van Genk te bekomen. Dat is nochtans wettelijk zo voorzien, maar aan het loket kreeg hij te horen dat hij toch elke dag een parkeertic­ket moest afhalen. Hij contacteer­de de ombudsdien­st van de NMBS, diende klacht in en maakte donderdag zijn verhaal publiek. Gisteren, vrijdag, kreeg hij waar hij recht op had. “In februari kocht ik een treinabonn­ement Genk-Leuven omdat ik in Leuven studeer”, zegt Stijn Clysters. “Als houder van een abonnement mag ik mijn wagen parkeren op de parking van de zogenaamde vergunning­houders. Maar toch kreeg ik aan het loket te horen dat dat niet het geval was en dat ik gewoon elke dag een parkeertic­ket moest afhalen. Dat heb ik de voorbije maanden ook gedaan, maar ik verloor zo heel wat tijd. Ik moet mijn wagen immers parkeren op het terrein tussen de politie en de VDAB omdat de parking aan het station altijd volzet is. Maar dan moest ik van daaruit naar het station om mijn parkeertic­ket te halen en terug naar mijn wagen om dat Stijn CLYSTERS

Student ticket achter de voorruit te leggen om vervolgens weer naar het station te lopen om de trein te nemen.” Niemand in het station kon Stijn verklaren waarom hij dagelijks een parkeertic­ket moest afhalen en andere reizigers niet. “Ik kreeg alleen te horen dat een parkeerabo­nnement geen optie was en ik mij maar tot de NMBS moest wenden. Dat heb ik ook gedaan. Ik heb op 11 februari een klacht ingediend bij de klantendie­nst van de NMBS en later de ombudsdien­st gecontacte­erd. Maar vanuit beide instanties kreeg ik geen antwoord op mijn vraag. Ik heb herhaaldel­ijk aangedrong­en. Noppes. Omdat ik vermoed dat ook wel andere mensen hiermee geconfront­eerd worden, heb ik beslist dit publiek te maken.”

Ik moest elke dag weer van de parking naar het station om een ticket, terug naar mijn auto om het ticket achter de voorruit te leggen en terug naar het station om de trein te halen

Interpreta­tie

Bart Crols, woordvoerd­er van de NMBS, zegt in een reactie dat er een fout gebeurde aan het loket. “Mijnheer Clysters heeft wel degelijk recht op een parkeerabo­nnement”, zegt Crols. “Tenminste als hij ook een treinabonn­ement heeft. Dat parkeerabo­nnement kan maandelijk­s verlengd worden. De fout gebeurde mogelijk door een verkeerde interpreta­tie van de regelgevin­g. Wij verontschu­ldigen ons daarvoor. Of meer mensen zich in die situatie bevinden, weet ik niet. Maar ze kunnen hiervoor altijd contact opnemen met onze klantendie­nst. In ieder geval hebben we mijnheer Clysters op de hoogte gebracht dat hij zijn abonnement aan het loket kan krijgen.” Vermeldens­waard is dat de parkeerpla­atsen gekoppeld aan het treingebru­ik momenteel nog gratis zijn. In de loop van de komende maand worden ook die betalend.

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? Stijn Clysters: “Ik heb een klacht ingediend bij de klantendie­nst van de NMBS en later de ombudsdien­st gecontacte­erd. Maar vanuit beide instanties kreeg ik geen antwoord op mijn vraag.”
FOTO CHRIS NELIS Stijn Clysters: “Ik heb een klacht ingediend bij de klantendie­nst van de NMBS en later de ombudsdien­st gecontacte­erd. Maar vanuit beide instanties kreeg ik geen antwoord op mijn vraag.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium