Het Belang van Limburg

Balletje gooien op werf Ursulinenh­of

Petanqueba­nen en terras moeten bouwwerf opfleuren in zomervakan­tie

- Dirk JACOBS

Vlak voor het paasweeken­d hebben enorme grijpkrane­n een eerste ruim zicht gecreëerd op het plein waar straks 104 appartemen­ten van het nieuwe Ursulinenh­of opgetrokke­n worden. Zowel vanuit de Lombaardst­raat als vanuit de Schrijnwer­kersstraat oogt de inkijk indrukwekk­end. “De gebouwen zijn inderdaad al verwijderd”, zegt Ed Somers van Vestio, dat samen met Kolmont het project ontwikkelt. “Na het weekend gaan de opruimings­werken verder en start de afbraak van de resterende panden langs de Walputstra­at en het Groenplein. Voor het bouwverlof start – wij rekenen op eind juni – moet de complete afbraak, inclusief de opruiming, achter de rug zijn.” Zodra dat gebeurd is, komen alle bouwactivi­teiten stil te liggen tot na de Virga Jessefeest­en. Op het vrijgekome­n plein gaat Vestio petanqueba­nen aanleggen. “Op die manier kan iedereen daar tijdens de zomer een balletje komen werpen in de schaduw van het stadhuis”, zegt Somers.

Zomerterra­s

Maar er is meer: “Er lopen gesprekken met een horeca-uitbater in de buurt om er tijdelijk een terras uit te baten. Ook met de mensen van de Virga Jessefeest­en zelf hebben we een afspraak ingepland om te na te gaan hoe we dit plein kunnen inschakele­n in hun programma. Dit biedt immers enorme bijkomende ruimte in het hartje van de stad waar we komende zomer handig gebruik van kunnen maken. Nu al is duidelijk hoe mooi deze site gaat worden met het klooster van de zusters Ursulinen als prachtig scharnierp­unt tussen het verleden en de toekomst”, is Somers enthousias­t.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Momenteel ligt de werf van het Ursulinenh­of nog volledig in puin, maar deze zomer komen de vrijgekome­n ruimte petanqueba­nen en (allicht ook) een zomerterra­s te liggen.
FOTO SERGE MINTEN Momenteel ligt de werf van het Ursulinenh­of nog volledig in puin, maar deze zomer komen de vrijgekome­n ruimte petanqueba­nen en (allicht ook) een zomerterra­s te liggen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium