Het Belang van Limburg

Limburg.net geeft korting op kippenhokk­en

-

Vanaf dinsdag kunnen Limburgers en Diestenare­n op de website van Limburg.net een kortingsbo­n van dertig euro aanvragen voor een duurzaam kippenhok. Daarmee diversifie­ert Limburg.net haar vertrouwde kippenacti­e. Vandaag, paaszaterd­ag, lanceert de Limburgse afvalinter­communale haar nieuwe campagne vanaf 10.00 uur op het Dusartplei­n. Limburg.net wil ons bewuster laten omgaan met afval. Dat was het hele idee met de kippenacti­e. Elk jaar gooien we gemiddeld 18 tot 26 kilo voedsel per persoon weg. Een kip eet op jaarbasis 50 kilo keukenafva­l op en legt in ruil daarvoor eieren.

Via de e-portemonne­e spaarden zo meer dan 400 gezinnen in 2016 voor een kip. Die actie wordt nu uitgebreid. Limburg.net voorziet voor 650 gezinnen een korting van 30 euro bij de aankoop van een kippenhok. Dat kan vanaf dinsdag

18 april via de website van Limburg.net. “Die bon is enkel wel geldig voor kippenhokk­en uit milieuvrie­ndelijk materiaal, die duurzaam en watervast zijn en voorzien van zitstokken en een legnest”, licht Ilse Luypaerts toe, communicat­ieverantwo­ordelijke van Limburg.net. De afvalinter­communale zal de komende maanden ook campagne voeren rond alternatie­ven om op afval te besparen. Naast het houden van kippen komt er een campagne rond thuiscompo­steren alsook koken met restjes. “Daarnaast komt er ook nog een campagne waarbij we mensen erop attent maken dat ze ook al bij hun aankopen heel goed afval kunnen vermijden.”

 ?? FOTO HBVL ?? Naast de vertrouwde kippenacti­e komt er een campagne rond thuiscompo­steren en koken met restjes.
FOTO HBVL Naast de vertrouwde kippenacti­e komt er een campagne rond thuiscompo­steren en koken met restjes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium