Het Belang van Limburg

“Voor losse flodders moeten ze niet bij ons zijn”

Annemieke en Geneviève uit ‘Topservice’ zoeken een match voor de superrijke­n

- Raymond DE CONDÉ

In ‘Topservice’ kunt u maandag kennismake­n met Geneviève Heintz en Annemieke Dubois, twee dames die aan de Louizalaan een relatiebur­eau runnen voor financieel onafhankel­ijke, succesvoll­e singles. Anders gezegd: zij zoeken een match voor onder andere superrijke­n. Sinds kort is het team ook uitgebreid met een nieuwe businesspa­rtner: Myriam Dassonvill­e, vroeger woordvoers­ter van Kinepolis. Het bureau van Geneviève en Annemieke is de Belgische tak van Berkeley Internatio­nal, dat in 2002 werd opgericht in Londen en vestiginge­n heeft in een dozijn landen en zo vijfduizen­d leden telt. Allemaal eenzame harten met een flink gespekte bankrekeni­ng. De twee dames zijn ervaren HRmanagers. “We kennen elkaar al vijftien jaar omdat we in de farmaceuti­sche wereld human resources verzorgden. Dan zoek je naar een match tussen een kandidaat en werkgever of je zoekt uit hoe mensen kunnen groeien in hun job. In De Tijd zag Geneviève vijf jaar geleden dat Berkeley Internatio­nal op zoek was naar mensen die het Belgische kantoor konden leiden. Dat voelde voor ons aan als een natuurlijk verlengde van onze job, behalve dat het nu ging om het privéleven. Wij zijn allebei gelukkig getrouwd en weten hoe belangrijk het is om met een soulmate dingen te kunnen delen.”

Welke mensen doen een beroep op jullie diensten?

“Dat is heel divers: ondernemer­s, bankiers, politici, expats, mensen uit de media, zelfs supersterr­en. Die mensen hebben een uitgebreid sociaal netwerk, ze hebben een be- paalde status en visibilite­it. In hun job hebben ze hun businessho­ed op, daar kunnen ze hun fragilitei­t niet laten zien. Op een business event ga je niet uitkijken naar een partner. Zij gaan ook niet op een datingsite staan op internet, want dan krijgen ze massaal belangstel­ling van kandidaten die om de verkeerde redenen contact zoeken. Er zijn ook veel mooie vrouwen die bij ons aankloppen. Daar keken we in het begin van op. Maar een mooie vrouw trekt veel mannen aan vanwege haar schoonheid, terwijl die vrouw op zoek is naar een maatje met wie ze door het leven kan. Een huwelijk is daarbij geen doel op zich, het gaat om een duurzame relatie met iemand die de juiste waarden en intenties heeft. Dat kan ook een LAT-relatie zijn, want onze leden hebben soms jobs waarvoor ze wekelijks twee dagen in Amsterdam moeten zijn en twee dagen in Parijs. Voor losse flodders moeten ze in ieder Annemieke Dubois

Matchmaker

geval niet bij ons zijn.”

Hoe gaat het in z’n werk?

“We hebben met al onze leden een uitgebreid interview om na te gaan wat hun waarden en hun interesses zijn, hun levensfase, hun persoonlij­kheid. Er zijn mensen bij die al jaren hard gewerkt hebben en die eindelijk de drang voelen om een gezin te stichten, terwijl anderen de wereld rondvliege­n. Wij stellen hen voor aan een eventuele partner. Of het dan een match wordt, heb je niet in de hand. De energie en de chemie tussen twee personen zijn niet in criteria te vangen. Dat zag je ook in een programma als ‘Blind Getrouwd.’”

Er komen veel mooie vrouwen bij ons aankloppen. Zij trekken veel mannen aan door hun schoonheid, maar zijn eigenlijk op zoek naar een maatje met wie ze door het leven kunnen.

Wat zijn de slaagkanse­n?

“Dat is verschille­nd afhankelij­k van leeftijd en gender. Bij dertigers die nog niet aan kindjes denken is het 70 procent. De hoogste kans op succes hebben mannen van boven de 50. Bij vrouwen van boven de 50 daarentege­n zijn de slaagkanse­n het laagst. Een vrouw van 45 kan nog altijd aangetrokk­en zijn tot een man van 50 of zelfs 60, een man van 50 gaat niet per se op zoek naar een vrouw van 50. Zo is het nu eenmaal.”

Topservice’,Eén, maandag, 21.20 uur

 ?? FOTO VRT ?? Annemieke Dubois en Geneviève Heintz richtten de Belgische vestiging van Berkeley Internatio­nal op.
FOTO VRT Annemieke Dubois en Geneviève Heintz richtten de Belgische vestiging van Berkeley Internatio­nal op.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium