Het Belang van Limburg

Eerste finale voor broer en zus Van Bijlen

-

Voor Kirsten (10) en Marnix Van Bijlen (13) kon de paasvakant­ie niet beter eindigen. Zij bereikten voor het eerst samen de finale van een tornooi. Dat ze verloren, kon de pret niet meer bederven. Beiden speelden in Romershove­nse al hun vijfde tornooi van het seizoen en in het verleden namen ze ook al meermaals deel aan het jeugdsterr­encircuit.

“De afgelopen dagen waren erg druk maar het is fijn als je kinderen goed presteren”, zegt papa Erwin trots. “Ze trainen beiden al jaren in Lanaken, maar Kirsten is voor één jaar overgestap­t naar Tennisdel Genk omdat ze interclub wil spelen met Elise Franssen. Ze speelden zaterdag nog de dubbelfina­le op De Boneput. Kirsten doet ook twirling, maar voor beiden is tennis al jaren het belangrijk­ste.”

Ellien Jolling won zowel bij de 13als de 15-jarigen. Bryan Spegelaere, Estee Verbakel en Marie-Lore De Vloo wonnen vorige week ook al het jeugdsterr­entornooi in Tenniscent­rum Alken. (

BADMINTON

Kirstin Boonen en Frodo Holemans naar Hebad - “Met Frodo Holemans van Dijlevalle­i hebben we een A-heer erbij die Jan Declercq moet vervangen. Kirstin Boonen, dochter van Patrick en U17-internatio­nale, komt over van Dilbeek en zal onze dames versterken”, aldus voorzitter Chris Linders, die niet wegsteekt dat de club volgend seizoen in de play-offs zo hoog mogelijk wil eindigen.

Drie halve finales voor Ann Knaepen - Op de Internatio­nale Badminton Cup ‘Ros Beiaard’ in Oudegem tekende Ann Knaepen voor drie halve finales. In het enkelspel moest ze het in twee sets afleggen tegen eerste reekshoofd Flore Vandenbrou­ck, in het dames dubbel tegen diezelfde Vandenbrou­ck en Steffi Annys en in het dubbel gemengd tegen het Nederlands­e topduo Leon Nottelman- en Tamara Van der Hoeven. In de B1-klasse voegden haar Hebad-ploegmaats Dylan Rosius en Laura Poelmans daar nog een halve finale aan toe in het gemengd dubbel.

 ?? JAAR ?? FOTO TOM PALMAERS
JAAR FOTO TOM PALMAERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium