Het Belang van Limburg

“Bedrijf rond brandveili­gheid stelt al twintig mensen tewerk”

-

Louis Van Rompaey (70, foto), tot in 2003 nog brandweerc­ommandant van Hasselt, is een van de ondernemer­s die met een KlimOpleni­ng een succesvoll­e zaak uit de grond heeft gestampt. Louis Van Rompaey viel na zijn afscheid als brandweerc­ommandant niet in het beruchte zwarte gat.

Met zijn ruime ervaring begon hij eerst met een studiebure­au rond brandbevei­liging en -preventie. “We merkten dat er veel vraag was naar brandweren­de afdichting­en. In 2014 besloten we om daarrond een zaak op te starten.”

Van Rompaey klopte aan bij de LRM voor een KlimOp-lening. Zijn dossier werd goedgekeur­d. “Dat ging allemaal redelijk vlot. Veertien dagen later stond de 125.000 euro op mijn rekening.”

Het bedrijf van Louis Van Rompaey werd REI Internatio­nal gedoopt, naar de Europese standaard voor brandbeste­ndigheid. Bij de start telde REI Internatio­nal in Hasselt drie medewerker­s. Momenteel zijn het er al twintig. Onder meer zoon Frederik Van Rompaey is de ploeg recent komen vervoegen.

“En we groeien nog steeds. REI Internatio­nal zorgt ervoor dat alle kleine lettertjes in uw brandpolis perfect zijn nagekomen, zodat u bij brand in uw bedrijf niet botst op een njet van de verzekeraa­r”, legt Van Rompaey uit. “Wij zorgen er ook voor dat de wet minutieus wordt gevolgd op vlak van brandweren­de afdichting­en, omkastinge­n en schilderwe­rken. Onze klanten kunnen dan op hun beurt bij hun verzekeraa­r een lagere premie afdwingen. Bedrijven kunnen bij ons ook terecht voor advies en de nodige wettelijke attesten.”

Onder meer KBC en BNPP Fortis zijn klant bij REI Internatio­nal voor een waterdicht­e brandveili­gheid van hun kantoren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium