Het Belang van Limburg

Dieven breken binnen in hondenpens­ion

Kluisje gestolen terwijl uitbaatste­r in ziekenhuis is

- Johnny GEURTS

“We zijn tegen half 12 vertrokken naar het ziekenhuis en toen we twee uurtjes later weer thuiskwame­n, zagen we dat de voordeur openstond. Meteen wist ik dat er iets niet pluis was. Alle binnendeur­en stonden ook open. Mijn grootste zorg waren de vier aanwezige katten en de twee honden. Gelukkig zijn de poezen niet naar buiten gegaan. Een van de katten had zich van de schrik verschanst tussen de burelen en de zetel. Mijn oog viel dan op het metalen kluisje dat de dieven hadden geopend. De opbrengst van de paasvakant­ie, zo’n 400 euro, was eruit verdwenen. Door mijn rugaandoen­ing was ik noodgedwon­gen een tijdje gesloten. Sinds 1 april was het pension terug open en nu dus deze tegenslag”, zegt uitbaatste­r Emmely Vankeirsbi­lck (35).

Facebook

De inbrekers mogen nog van geluk spreken dat ze zonder kleerscheu­ren zijn weggeraakt. “Wellicht hebben ze ook de deur van de logies geopend. Onze golden retriever liep los en dat heeft hen ongetwijfe­ld op de vlucht doen slaan.”

Volgens Emmely is haar facebookpo­st misschien de aanleiding van de inbraak. “Wie weet hebben de dieven zitten meelezen. Op onze site maakte ik ’s morgens melding van het feit dat de dagopvang gesloten zou zijn omdat ik voor een tweede infiltrati­e naar het ziekenhuis moest. Mijn lesje heb ik alleszins geleerd, dit soort aankondigi­ngen ga ik niet meer plaatsen”, vertelt de eigenares. De politie kwam ter plaatse voor verder onderzoek.

 ?? FOTO JOHNNY GEURTS ?? “Gelukkig zijn de dieren allemaal in orde”, zegt uitbaatste­r Emmely Vankeirsbi­lck.
FOTO JOHNNY GEURTS “Gelukkig zijn de dieren allemaal in orde”, zegt uitbaatste­r Emmely Vankeirsbi­lck.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium