Het Belang van Limburg

Real stoot door met hulp van ref

Twee buitenspel­goals en rode kaart nekken Bayern

- Gert GYSEN

Real Madrid blijft op koers om als eerste club in de geschieden­is twee jaar op rij de Champions League te winnen. Het schakelde met Bayern München een belangrijk­e concurrent uit. Al was er heel wat meeval mee gemoeid, want de 2-2 en 3-2 van Cristiano Ronaldo vielen uit buitenspel. Het was met een zuur gevoel dat Bayern München Madrid verliet. Want terwijl thuisspele­r Casemiro ontsnapte aan een rode kaart, moesten de Duitsers wel met tien aan de verlenging­en beginnen na een discutabel­e tweede gele kaart voor Arturo Vidal. Maar daar stopte het niet. Scheidsrec­hter Viktor Kassai en zijn assistente­n maakten geen vrienden in München door bij de 2-2 én de 3-2 van Ronaldo geen buitenspel te fluiten. Uiteindeli­jk werd het nog 4-2 via Asensio, maar die ruime zege stond volledig in de schaduw van de scheidsrec­hterlijke beslissing­en. Vooral de cruciale 2-2 - de doodsteek voor de tien Duitsers - was een flagrante fout van de wedstrijdl­eiding, want Ronaldo stond bijna een meter buitenspel. Kassai floot in 2011 de finale van de Champions League, maar dat zal dit keer niet voor hem weggelegd zijn. De roep om de invoering van de videoref zal nu in heel Europa nog luider klinken.

Want een uitschakel­ing op deze manier verdiende Bayern niet. Maar dat zal Real Madrid worst wezen. Het staat straks voor de zevende keer op rij in de halve finale van het kampioenen­bal. Ook Cristiano Ronaldo zal het zich niet aantrekken: hij vierde al zijn 46ste hattrick uit zijn carrière, zijn 6de hattrick in de Champions League, 100ste doelpunt op het kampioenen­bal en 103de goal in Europa. Zijn cijfers worden met de week indrukwekk­ender.

Owngoal Ramos

Naar traditie van deze editie van de Champions League kregen we een erg leuke partij. Het spel ging razend snel over en weer, maar Real liet het op de tegenaanva­llen na om Bayern uit te tellen. Ronaldo schoot twee keer niet goed genoeg, Kroos mocht drie keer aanleggen, Benzema schampte een grote kans met het hoofd, Carvajal zag zijn schot gepareerd worden en Ramos vergat te profiteren

van een zeldzaam foutje van Bayern-doelman Manuel Neuer. Die missers brak Real Madrid na rust al snel zuur op toen Lewandowsk­i vanop de stip de 0-1 kon scoren. Toen een kwartier voor tijd Ronaldo met een kopbal zijn ploeg toch op gelijke hoogte bracht, leek het erop dat het over was voor de Duitsers. Maar via een owngoal van Ramos dwong Bayern alsnog verlenging­en af. Al moest het door de tweede gele kaart voor Vidal gehandicap­t aan die dertig extra minuten beginnen. Dat liet zich voelen, want met twee keer Ronaldo en één keer Asensio scoorde de thuisploeg nog drie keer.

 ??  ??
 ?? Foto AFP ?? Ronaldo staat duidelijk buitenspel bij de beslissend­e 2-2. Met een nieuwe hattrick zit Ronaldo al aan 103 goals in Europa.
Foto AFP Ronaldo staat duidelijk buitenspel bij de beslissend­e 2-2. Met een nieuwe hattrick zit Ronaldo al aan 103 goals in Europa.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium