Het Belang van Limburg

Gilbert ook out voor de Giro

-

Het goede nieuws is dat Philippe Gilbert gisteren het ziekenhuis in Genk mocht verlaten. Het slechte nieuws is echter dat de gekneusde nier veel meer tijd vraagt om te genezen dan aanvankeli­jk gedacht. Daardoor moet de Belgische kampioen ook de 100ste Giro van zijn agenda schrappen. Eén week volslagen platte rust, zelfs een vliegverbo­d naar Monaco, waar hij woont, en drie weken zonder fiets. Dat regime kreeg Philippe Gilbert mee van de specialist­en die zijn zwaar gekneusde rechternie­r behandelde­n na zijn crash van zondag in de Amstel. De 34-jarige Ardennees herstelt nu bij zijn ouders thuis in Remouchamp­s. “Phil is echt wel aan het ergste ontsnapt”, zegt ploegmanag­er Patrick Lefevere. “Stel je voor dat hij ineens van de fiets viel, of dat het kapsel rond de nier geraakt was. De ploegdokte­rs vertelden me dat je in dat geval gewoon doodbloedt. Je mag er niet aan denken.” “Wat hij zondag dan toch nog opvoerde, is het ultieme bewijs van zijn enorme wilskracht. Zondagavon­d zag ik Phil met de minuut grauwer worden. Het was duidelijk dat er iets niet pluis was met zijn lichaam, ook al maakte hij nog even tijd voor wat foto’s en stond hij de televisie te woord.” “IkhadPhilv­anmorgenaa­ndelijn. Hij maakte opnieuw een pijnlijke nacht door. Het belangrijk­ste is nu dat hij opnieuw gezond wordt. Daar is tijd voor nodig, maar dat primeert.”

Gilbert vond het spijtig dat hij na de Ardennenkl­assiekers ook een streep moet trekken door de Giro. “Dit is een nieuwe klap, maar ik probeer dan maar opnieuw iets van het najaar te maken.”

Via Vuelta naar WK?

Waar de winnaar van de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race opnieuw in competitie komt, was absoluut nog niet duidelijk. “Geneest de rechternie­r na volledige rust zoals verwacht, mja, dan kan het misschien in de Baloise Belgium Tour. Die begint pas op 24 mei”, dacht Lefevere hardop. “De Tour? Alles ligt open. We zien wel zodra hij opnieuw fit is.” Gilbert zelf had het in een communiqué over het tweede gedeelte van het seizoen. Dat gaat dan eerder in de richting van de Vuelta als dé voorbereid­ing op het WK in Bergen, waar Gilbert en Van Avermaet de twee kopmannen worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium