Het Belang van Limburg

Mediawave onder vleugels van Essec

-

De groep Essec neemt een participat­ie in het bedrijf Mediawave. Daarmee verruimt de groep Essec zijn activiteit­en naar ‘digital signage’, waarbij boodschapp­en vanop afstand op een scherm kunnen getoond worden. De nieuwe activiteit levert bij Essec meteen tien nieuwe jobs op. Digital Signage is het meest recente neusje van de zalm op vlak van commerciël­e communicat­ie. Bedrijven kunnen dankzij deze technologi­e verschille­nde boodschapp­en vanop afstand op verschille­nde schermen doen verschijne­n, naargelang de doelgroep die ze willen bereiken. “De technologi­e biedt tal van mogelijkhe­den”, zegt Mark Decat van de groep Essec. “Op het moment dat een klant in een winkel bijvoorbee­ld een fles wijn uit het rek neemt, verschijnt er meteen informatie over die wijn op het scherm”, geeft Decat als voorbeeld.

Op het moment dat een klant in een winkel bijvoorbee­ld een fles wijn uit het rek neemt, verschijnt er meteen info over die wijn op het scherm

Strategisc­h

Voor Essec is de participat­ie geen grote stap, maar wel van groot strategisc­h belang. De groep verrijkt er zijn productpor­tfolio mee en kan er nieuwe wegen mee inslaan. “Dankzij de ruggensteu­n van Essec zal Mediawave als nieuwe poot binnen de groep snel kunnen groeien. Op korte termijn zoeken we meteen al een tiental nieuwe medewerker­s”, zegt Decat. De groep Essec, met hoofdkanto­or in Beringen en 127 medewerker­s sterk, richt zich zowel naar de consument, naar bedrijven als naar de zorgsector. De consumente­nactivitei­ten zijn de twaalf winkels waar Essec in Limburg smartphone­s, tablets en daarmee verwante toepassing­en verkoopt.

Op vlak van ICT voor bedrijven

Mark DECAT (Essec-BNS) ligt de focus op installati­e, onderhoud en diensten van telecomsys­temen (VoIP) en dataoploss­ingen. Essec beschikt ook over zijn eigen ontdubbeld­e datacenter­s. Tot slot is Essec actief in IT en telecomsys­temen voor de zorgsector, zoals oproepsyst­emen voor ziekenhuiz­en, rustoorden en de thuiszorg. Mediawave is de jongste telg binnen de groep. Stichter Mario Briers blijft aan boord om de nieuwe tak te helpen uitbreiden. “We sluiten verdere overnames op dit vlak niet uit”, aldus nog Decat.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium