Het Belang van Limburg

“Dit zijn de wedstrijde­n waar je van droomt”

- Roger COX

Drie clean sheets in play-off 2, drie tegengoals in Vigo in de Europa League. Het zegt alles over het niveauvers­chil tussen beide competitie­s. Mathew Ryan wil vanavond ook eens die nul houden in Europa. “Hopelijk kan ik met Genk doen wat bij Club Brugge niet lukte: doorstoten naar de halve finales.” “Boeiende tijden.” Zo omschreef de Aussie op de persbabbel zijn avonturen met Genk. “Sinds mijn komst geniet ik met volle teugen. Als ploeg hebben we stappen vooruit gezet en ook individuee­l zit ik steeds beter in het ritme.”

In Balaidos slikte je drie tegengoals. Dat ben je niet gewoon.

“Neen, en voor een doelman is dat niet prettig. Na een half uur had ik de bal al drie keer uit het net moeten vissen. Het zegt veel over hun efficienti­e, want er waren amper drie, vier doelpoging­en geweest. Toch heb ik me niet van de wijs laten brengen. De ploeg evenmin, want in de tweede helft herpakten we ons en kon ik met enkele tussenkoms­ten verdere schade beperken. We scoorden zelfs nog het belangrijk­e tweede doelpunt.”

De kwalificat­iekansen zijn dus reëel?

“Het zal geen makkelijke avond worden. Maar in de nabespreki­ng

Mathew RYAN hebben we de vinger op enkele minpunten gelegd. Als we die kunnen wegwerken, geef ik ons een goeie kans. Dit zijn de wedstrijde­n waar je het voor doet, waar je van droomt. De Europa League is een geweldige competitie. Met Brugge strandde ik in de kwartfinal­es tegen Dnipro (in 2015, nvdr.). Hopelijk kan ik met Genk geschieden­is schrijven. Als prof moet je het uiterste uit je carrière halen. Waarom zou de finale niet haalbaar zijn?”

Hopelijk kan ik met Genk doen wat bij Club Brugge niet lukte: doorstoten naar de halve finales

Het stadion loopt vanavond vol. Een opsteker?

“Zeker. In Vigo werden we warm onthaald. Maar ik heb nooit het gevoel gehad dat wij onder de indruk waren. Ik al zeker niet. Ik ben altijd zodanig gefocust op de wedstrijd dat ik geen oog heb voor wat rond het veld gebeurt. Maar het is natuurlijk aangenaam dat we zo massaal gesteund zullen worden. Elk procentje dat ons naar de volgende ronde kan helpen, is meegenomen. Ik ben heel blij met de steun van de twaalfde man.”

 ?? Foto BELGA ?? Mathew Ryan.
Foto BELGA Mathew Ryan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium