Het Belang van Limburg

“Trossard maakte indruk”

-

Zomerse temperatur­en in Vigo, een na-wintertje hier bij ons. De Galiciërs beleefden gisteren een kleine temperatuu­rshock. Maar dat kon hun geloof in een goed resultaat niet wegnemen. Coach Berizzo, een ijskonijn, verwoordde het als volgt: “We zijn na Nieuwjaar al in Rusland en Oekraïne gaan spelen. We zijn dus wel wat gewoon. We wonnen trouwens beide wedstrijde­n.” Sterspeler Iago Aspas, die Celta vertegenwo­ordigde op de obligate persbabbel, sloot zich daarbij volmondig aan. Ook hij kon en wilde het grote zelfvertro­uwen van de Spaanse armada niet wegsteken.

“Ik geef toe dat dit één van de belangrijk­ste wedstrijde­n is uit mijn loopbaan. Maar dat maakt me niet extra nerveus. Ik ga stilaan naar de 30, heb al een fraai palmares. Dan maak je je niet meer zo snel druk.” Voor eigen publiek trokken de Galiciërs een week geleden alle offensieve registers open. Vraag is of zij in Genk, gezien de kleine voorsprong die ze hebben, niet meer terughoude­ndheid aan de dag zullen leggen.

“Geen denken aan”, zei Berizzo. “Wij hebben maar één manier van spelen. Wij proberen altijd en overal te scoren en te winnen. Net als de tegenstand­er.”

Het zou dus wel eens een boeiende pot voetbal kunnen worden? Aspas: “Dat verwacht ik wel. Wij gaan altijd uit van onze eigen kwaliteite­n. En die liggen vooral op offensief vlak.” Kortom, geen Europese koorts bij Celta. Maar respect is er wel, want Genk bood in Vigo veel weerwerk. Aspas: “We hebben eenaantalm­atchenvanG­enkgezien op video. Daaruit blijkt dat zij een aantal uitstekend­e spelers hebben. Ik denk in eerste instantie aan Pozuelo. Maar in de heenmatch maakte vooral Trossard veel indruk op mij.”

Beide teams hebben vandaag een afspraak met de geschieden­is. “Ik ben er heilig van overtuigd dat wij een gouden bladzijde zullen bijschrijv­en in de annalen van Vigo”, besloot Berizzo.

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Aspas (l.) en Trossard in duel in de heenmatch.
Foto PHOTO NEWS Aspas (l.) en Trossard in duel in de heenmatch.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium