Het Belang van Limburg

“Niet gemaakt voor Premier League”

-

John Guidetti, Pione Sisto en Iago Aspas. Die ‘drie musketiers’ moet Genk vanavond proberen lam te leggen. Doelman Simon Mignolet kent Aspas als zijn broekzak, in de zomer van 2013 arriveerde­n ze samen bij Liverpool. “Schitteren­de voetballer”, aldus “Maar hij was niet gemaakt voor de Premier League.”

Big Si.

23 juni 2013: Iago Aspas komt voor een bedrag van om en bij de 8 miljoen euro over van Celta de Vigo naar Anfield Road. 25 juni 2013: Simon Mignolet zet zijn handtekeni­ng onder een contract bij de Reds. In de komende twaalf maanden zal blijken dat ze goed met elkaar kunnen opschieten. Mignolet: “Aspas woonde in dezelfde appartemen­tsblok als ik, een verdieping hoger. Ik nam hem soms mee naar de trainingen.” Een hechte vriendscha­p is daar niet uit voortgespr­oten. “We hebben geen contact meer. Maar ik vond Aspas wel een fijne kerel. Een aimabele jongen, die zijn best deed om zich de Engelse taal eigen te maken. Wat niet evident is voor spelers met Spaans bloed. Het was een heel harde werker, die er alles aan deed om te slagen.”

Ver bracht hem dat niet in Engeland. Aspas totaliseer­de op het einde van dat seizoen een handvol basisplaat­sen en een reeks korte invalbeurt­en. Goed voor 468 speelminut­en. Pover. Dus keerde hij via Sevilla terug naar Celta de Vigo.

“Een wijze beslissing”, aldus Mignolet. “Hij heeft het in eigen land onlangs geschopt tot Spaans internatio­nal. Aspas heeft twee goeie voeten, heeft een neus voor goals en schuwt het harde labeur niet. Hij verdedigt heel goed mee. Op training was hij één van de beteren. Maar hij had één handicap: zijn postuur, zijn lichte carrosseri­e. Als spits was hij niet gemaakt voor de wekelijkse strijd tegen twee beren als Vincent Kompany. Als flankspele­r kreeg hij meer ruimte, maar hij miste de pure snelheid om een verdediger te passeren. Bovendien had hij intern heel wat concurrent­ie. Denk maar aan Coutinho, Suarez en Sturridge. Kortom, de Premier League was niets voor hem. Hij is gemaakt voor de lichtvoeti­gere Primera Division.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium