Het Belang van Limburg

Mirakels gebeuren maar één keer

Barça drukt Juve weg maar Italiaans blok geeft geen krimp

- Frank BUYSE

Historie wordt maar zelden herschreve­n. En mirakels gebeuren maar één keer. Barcelona flitste dan wel als in zijn beste dagen, de muur van Juve gaf geen krimp. De Italianen mogen na 22 jaar weer dromen van een CL-titel. Na het wonder van PSG op 8 maart 2017, 0-4 omgezet in 6-1, moest 19 april 2017 the sequel worden.“Het kan opnieuw een historisch­e avond worden. We gaan aanvallen en aanvallen. En dan weer aanvallen”, Barçacoach Luis Enrique was vooraf duidelijk. En het was uiteindeli­jk in Turijn slèchts 3-0 geworden, maar het was dus wel Juve. De allerbeste defensieve organisati­e ter wereld. Nog maar twee tegengoals in 9 CL-matchen dit seizoen. Ondanks een verschroei­end tempo raakte Barça in de eerste helft maar niet aan het doelpunt van de hoop. Een herboren Neymar ontpopte zich als een gesel, Messi zuiverde heerlijk Jordi Alba af, Neymar wilde (onterecht) een strafschop, Buffon moest plat op een poging van Messi, enzovoort. Maar het was wel de enige keer dat de Italiaanse doelman echt redding moest brengen. Een ondoordrin­gbare muur, Juve, al haalde Barcelona nog eens zijn hoogste niveau.

Dat hield het na de rust wel aan met steeds weer Neymar, met Messi in steun als gevaarlijk­ste man, maar tot scoren kwamen ze niet – Messi mikte naast. Terwijl aan de overkant vooral Quadrado en bij momenten ook Dybala konden dreigen, Juve parkeerde heus geen bus. Het bleef een intens en heftig spektakel, maar naarmate de tijd vorderde bleek wel steeds duidelijke­r dat Barcelona

STVV

STVV werkt samen met UR Namur - Roland Duchâtelet wil STVV meer en meer profileren over de taalgrens heen. In die context komt er ook een samenwerki­ng met UR Namen. Op de wekelijkse persconfer­entie vrijdag geeft Duchâtelet samen met Marieke Höfte, Benoît Robert (ondervoorz­itter) en Bertrand Lebrun (voorzitter UR Namur) meer tekst en uitleg.

STANDARD

Opnieuw last bij Edmilson - Bij Standard trainden Enoh (adductoren) en Edmilson gisteren niet mee. De Braziliaan ondervond opnieuw last van zijn teen. Orlando Sa liet eveneens verstek gaan nadat hij op de dinsdagtra­ining een trap op het been kreeg. De Portugese spits hervat normaal vandaag.

KV KORTRIJK

Ook Custovic serieuze piste - Yannis Anastasiou (44), einde er niet zou doorkomen. Geen goals dus, laat staan een mirakel. De Italiaanse kampioen, die mikt op een triple, zit alwéér in de halve finale. Met dank aan een perfecte organisati­e. En aan die paar missers van Barça dat deze keer het geluk miste van 8 maart 2017. Mirakels gebeuren maar één keer. Voor de tweede opeenvolge­nde keer gaat Barça er in de kwartfinal­es uit.

Monaco geplaatst

Na de match die de geschieden­is zal ingaan als die van de ‘bomaanslag’, uiteindeli­jk gewonnen met 2-3 door de Fransen, moest worden uitgekeken naar de reactie van de Duitsers. Maar een alweer zwierig Monaco had de kwalificat­ie al snel binnen handbereik. Na drie minuten al schoof supertalen­t contract bij de Nederlands­e eredivisie­club Roda JC, is één van de belangrijk­ste kandidaten om eind dit seizoen Karim Belhocine op te volgen bij KV Kortrijk. De ex-spits van Anderlecht ligt in de weegschaal met Adnan Custovic, de vroegere T2 die Yves Vanderhaeg­he volgde naar Oostende.

KV MECHELEN

Filipovic mist partij tegen Standard - Zeljko Filipovic heeft tegen Waasland-Beveren een klein scheurtje in de kuit opgelopen. De Sloveense middenveld­er komt zaterdag tegen Standard zeker niet in actie.

ANTWERP

Drie huurlingen keren terug naar moederclub - Antwerp ziet na dit seizoen drie huurlingen terugkeren naar hun moederclub. In het huurcontra­ct van Stephen Buyl (Zulte Waregem) en Michaël Lallemand (Kortrijk) werd de Mbappé zijn vijfde in deze campagne binnen, na goed een kwartier al kopte Falcao de 2-0 tegen de touwen.

Daarmee maakte Monaco snel komaf met de Duitsers, die beduusd toekeken. Toch kregen ze weer even hoop toen Reus na de rust de aansluitin­gstreffer maakte, maar verder kwam Dortmund niet meer. Tien minuten voor tijd nam invaller Germain bij zijn eerste baltoets alle twijfels weg. Voor het eerst in zeven jaar zit er nog eens een Franse club in de halve finales van de Champions League. aankoopopt­ie niet gelicht. Voor Alexander Corryn (KV Mechelen) was er geen aankoopopt­ie.

BUITENLAND

Logan Bailly (31) wil deze zomer vertrekken bij de Schotse topclub Celtic Glasgow, waar de voormalige doelman van Genk en de nationale ploeg dit seizoen slechts vier keer de wedstrijdk­ern haalde. De Luikenaar staat open voor een transfer naar België, maar schermt ook met Spaanse interesse. *** Bayern München heeft een klacht ingediend bij de UEFA tegen het optreden van de Spaanse politie tijdens de CL-match bij Real Madrid. Tijdens de rust ging de Spaanse politie volgens Bayern te hardhandig te werk in het vak met de Duitse supporters. *** John Terry kondigde zijn vertrek bij Chelsea aan. De Engelse topverdedi­ger verlaat de Blues na 22 jaar voor een nieuw avontuur.

 ?? FOTO PHN ?? Messi kan het niet geloven. Barça ligtg uit de Champions League e
FOTO PHN Messi kan het niet geloven. Barça ligtg uit de Champions League e

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium