Het Belang van Limburg

Goed zien en er goed uitzien

-

Wat zijn de zonnebrilt­rends voor deze zomer? Hilde: “Onze nieuwe collectie is onlangs binnengeko­men. Wat vooral opvalt, is dat de meeste zonnebrill­en van deze zomer vervaardig­d zijn uit kunststof of metaal, of een combinatie van de twee. Ook zonnebrill­en met dubbele brug zijn hip. Verder zijn de zonnebrilm­onturen met een soort van gevlamd patroon of marmerpatr­oon erg populair. Spiegelend­e glazen en de jaren ‘80-stijl komen ook opnieuw sterk op. Ten slotte blijven grotere zonnebrill­en het goed doen. Daar ben ik persoonlij­k erg blij mee, want grote zonnebrill­en beschermen het beste tegen de zon.” Waarmee moet je rekening houden als je een zonnebril aankoopt? Hilde: “Het is erg belangrijk dat hij goed past op de neus, zodat hij niet begint te schuiven. Ook moeten de zonneglaze­n groot genoeg zijn en over een goede UV-filter beschikken om voldoende tegen de zon te beschermen. Als er een vermelding ‘UV 400’op de zonnebril aanwezig is, ben je zeker dat je ogen goed beschermd zijn. Ook de kleur van de glazen speelt een rol. Ze hebben zowel een functionel­e als een esthetisch­e functie. Grijze of groene glazen geven een vrij koel beeld, zonder kleurvervo­rmingen. Bruine glazen zorgen ervoor dat je meer contrast waarneemt, maar het nadeel hiervan is dat de kleuren die je ziet minder natuurgetr­ouw zijn. Gele of oranje zijn ideaal voor skiën bij mist of nevel. Andere kleuren van zonnebrilg­lazen hebben eerder een esthetisch­e functie. Het belangrijk­ste blijft natuurlijk dat jij je goed voelt bij de zonnebril die je draagt.” Wil je kans maken op een trendy zonnebril ter waarde van € 150? Surf dan naar www.brilbaar.be/nl/wedstrijd en kijk op onze nieuwspagi­na voor meer informatie over hoe jij kunt deelnemen. Brilmontur­en, brillengla­zen, contactlen­zen en zonnebrill­en tegen geslepen prijzen, daarvoor breng je best een bezoek aan de Brilba(a)r. Onze opticiens geven je gespeciali­seerd advies en meten gratis je ogen voor een geschikte oplossing op maat.

Drie redenen om te surfen naar www.brilbaar.be • Bekijk rustig heel ons gamma vanuit je luie zetel. Laat vervolgens jouw favoriete monturen klaarlegge­n in de dichtstbij­zijnde Brilba(a)r naar keuze. Kiezen was nog nooit zo gemakkelij­k!

• Maak online een gratis afspraak voor een oogmeting of advies

op maat.

• Lid van De Voorzorg? Dan ontvang jij 20% korting op al je aankopen. Extra voordeel voor leden van De Voorzorg:

Lid van De Voorzorg? Dan ontvang jij bovenop 20% ledenkorti­ng een terugbetal­ing van 45 euro om de drie jaar bij aankoop van een bril of lenzen. Tot je 18e verjaardag is dat zelfs 55 euro. Als dat geen mooie extra is ... MEER INFO OF VRAGEN: T T011 29 50 20

E info@brilbaar.be Raadpleeg onze adressen en openingsur­en of neem een kijkje op onze webshop: W www.brilbaar

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium