Het Belang van Limburg

Mobiele app Onepharma brengt je apotheek binnen handbereik

-

Steeds meer mensen gaan online op zoek naar antwoorden op hun vragen. Google verwerkt jaarlijks meer dan 2 biljoen zoekopdrac­hten. Ook zoektermen als ‘medicatie’ en ‘apotheek’ scoren hoog. Omdat het leven druk kan zijn en ook apothekers begrijpen dat je niet altijd tijdig in de apotheek kan geraken, zijn er allerlei diensten om patiënten verder te kunnen helpen. Ook online.

Advies blijft gegarandee­rd

Producten uit de apotheek bestellen kan nu ook vanuit de zetel. De mobiele app Onepharma zorgt ervoor. Via de app kan je een bestelling plaatsen bij eender welke apotheek uit het Onepharma-netwerk. Zodra de bestelling is verwerkt, krijgt de klant een bericht dat de gereservee­rde producten klaarligge­n. Bij het afhalen krijgt de klant nog het nodige advies mee.

Enthousias­t

Koen Kreemers, apotheker bij De Voorzorg, is laaiend enthousias­t over de Onepharma-app. Koen: “Op 1 maart hebben we onze nieuwe website gelanceerd omdat het tegenwoord­ig belangrijk is om ook online aanwezig te zijn. De Onepharma-app sluit hier helemaal bij aan. Op deze manier kan de klant tijd besparen en weet zijn apotheker precies wat hij nodig heeft.”

App

Koen: "We waren zeer benieuwd hoe onze klanten hierop zouden reageren. Hoewel kritische stemmen vreesden dat er een kloof zou komen tussen de klant en de apotheker, is dit niet zo. Je reservatie kan je vanuit je zetel doen maar de afhaling gebeurt nog altijd in de apotheek zelf zodat een goed advies gegarandee­rd blijft. Het persoonlij­k contact met de klant en advies op maat, blijven voor ons apothekers een absolute must.”

 ??  ?? De nieuwe app is makkelijk in gebruik
De nieuwe app is makkelijk in gebruik
 ??  ??
 ??  ?? Koen Kreemers, apotheker bij De Voorzorg
Koen Kreemers, apotheker bij De Voorzorg

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium