Het Belang van Limburg

“Nog een week werken en dan verder trekken”

-

Jamie en Brord zijn ondertusse­n al vijf weken aan het werk op de aardappelf­arm in Kingston. Brord: “We hebben geluk gehad met deze job aangezien we bijna geen moment hebben stilgezete­n.” Jamie gaat verder: “Zo hebben we naast het plukken van aardappele­n ondertusse­n ook andere klusjes opgeknapt, zoals velden in vuur steken, schapen scheren, in de schuur werken,... ” Brord; ”We hebben vorig weekend een minder toffe ervaring gehad met de harvest. Dit is een machine die achter de tractor hangt en waar wij inzitten om aardappele­n te sorteren. Zaterdag was een zeer donkere dag en onze baas besloot te graven op een heuvelacht­ig veld. Toen de wind opstak ging het wiel van de harvest de lucht in waardoor we kantelden ( foto rechts). Nadien gingen we door de regen met de aardappelt­ruck terug naar huis. Aangezien het veld ondertusse­n modderig was geworden door de regen gleed onze truck de heuvel naar beneden. Uiteindeli­jk zijn we zonder schrammen of breuken thuis geraakt, maar het was wel bijzonder eng.”

Brord: “We hebben bij Pasen een weekendje vrij gekregen. Zo konden we nog eens terug naar Melbourne trekken.” Jamie: “We hebben de prachtige bibliothee­kuniversit­eit bezichtigd en hebben genoten van een mooi uitzicht over Melbourne in de Eureka-toren ( foto links). Dit is de hoogste toren van Melbourne met een hoogte van 300 meter. We zijn onze dollars gaan uitgeven in de alternatie­vere winkeltjes van Fitzroy. Dit is een buurt niet ver van het centrum van Melbourne.”

Jamie: “We zijn van plan om nog een week te werken en dan verder te trekken richting Perth.” Brord: “We willen graag met onze auto verder trekken. Zo beginnen we aan de Great Ocean Road richting Adelaide. Als we tijd hebben, zouden we nog een tussenstop willen maken bij Ayers Rock (Uluru). Deze grote rode rots bevindt zich in het midden van Australië. Zo gaan we dan verder richting Perth via onder meer Pink Lake etc..”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium