Het Belang van Limburg

Challenge Cup ver weg voor Datovoc

-

Datovoc Tongeren heeft een slechte zaak gedaan in de strijd om een Europees ticket. Het verloor de heenmatch van de kwartfinal­es in PO2 tegen Zoersel met 3-0. Zaterdag wacht een zware klus in de return. Voor wie het nog niet wist in dit kluwen: ook de vrouwen Liga A organiseer­t play-offs. De titelfinal­e, PO1 genaamd, gaat tussen Asterix Beveren en VC Oudegem. Voor de resterende Europese tickets is in de zogenaamde PO2 een harde strijd aan de gang. Daarin verloor Datovoc Tongeren gisteren de heenmatch van de kwartfinal­es bij Amigos Zoersel met 3-0. Om door te stoten naar de halve finale wacht de Tongerse dames zaterdag een enorm zware klus in de terugmatch. Manager Pieter Walbers: “Dan moeten we Zoersel kloppen. Zowel regulier als in de golden set.”

Te weinig grinta

Omdat ze defensief niet bij de les waren, kreeg Tongeren het gisteren in de eerste set erg moeilijk. Foutjes bij de thuisploeg joegen de score nog naar 20-19, maar Sofie Hawinkel kon zich niet doorzetten.

In de tweede fase moest Tongeren een hopeloze achterstan­d goedmaken: 15-8. Lotte Penders, die volgend seizoen naar Zoersel trekt, kon naderen tot 20-18. Maar dan scoorde de thuisploeg vijf punten op rij. “Niet te geloven, die afloop”, aldus Walbers. “Ik had graag meer grinta gezien.” Maar zijn wensen werden niet ingewillig­d, Langs 20-13 en 24-17 in de laatste set. Walbers: “We gaven niet thuis vandaag. Gelukkig is er zaterdag nog de return om alles recht te zetten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium