Het Belang van Limburg

“De kat uit de boom kijken”

Kampioenen­ploeg van TC Dilsen richt zich op hogere reeks

- Rob KWANTEN

In 2015 geraakte TC Dilsen in heren 4 (vier spelers tot 140 punten) tot in de Belgische finale, die helaas verloren werd. Vorig jaar deed hetzelfde team dat huzarenstu­kje nog eens over, toen wél met succes. Voor de interclubc­ampagne van 2017 gooien Ben Gonnissen en co het over een andere boeg.

“Tijd om andere lucht op te snuiven”, vertelt Gonissen (B+4/6). “We hebben besloten om twee ploegen samen te voegen en in de reeks tot 280 punten met zes man te spelen. In die reeks werd ik in 2010 trouwens Belgisch kampioen. Toen traden we aan met drie trainers op één, twee en drie en waren we onklopbaar.”

“Omdat Bart Swennen en Stijn Vanderheyd­en elk twee klassement­en gestegen zijn, drong een veranderin­g zich sowieso op”, gaat Gonnissen verder. “Als speerpunt van de ploeg hebben we Jelle Bex (B-15) kunnen aantrekken. Hij heeft in zijn eentje al 90 punten. Er rust dus wat druk op zijn schouders. Maar dat wil ook zeggen dat de lagergekla­sseerde spelers uit hun pijp moeten komen om voor de nodige perfo’s te zorgen. Christophe Fraussen is het tweede nieuwe gezicht. Hij komt net als Jelle uit onze vriendenkr­ing. Onze teamspirit wordt dus ook dit seizoen één van de hoekstenen van het succes.” Zou Dilsen dit seizoen opnieuw op een nationale kroon mikken? Ben tempert snel de verwachtin­gen. “Wij kijken in eerste instantie de kat uit de boom en zullen ons moeten aanpassen aan het systeem met zes enkels en drie dubbels. Er is bij elke ontmoeting een winnaar, terwijl in de vorige seizoenen een 3-3-eindstand ook tot de mogelijkhe­den behoorde. We hebben ook geen idee wie onze tegenstand­ers zullen zijn. We mikken op de eindronde. Dan bekijken we het van week tot week.”

Twee uitrusting­en

Het team van kapitein Steve Peeters liet overigens niets aan het toeval over. “We zijn actief op zoek gegaan naar sponsors. Dat laat ons toe om dit seizoen met twee uitrusting­en aan te treden: eentje voor het enkel- en eentje voor het dubbelspel. Interclub is voor ons het hoogtepunt van het seizoen. Wij doen er alles aan om van elke ontmoeting een mooie dag te maken.”

 ?? Foto HBVL ?? “Teamspirit blijft één van onze hoekstenen”, giert Ben Gonissen.
Foto HBVL “Teamspirit blijft één van onze hoekstenen”, giert Ben Gonissen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium