Het Belang van Limburg

2.677 PLOEGEN

-

Dit seizoen zijn er 2.677 ploegen ingeschrev­en voor de interclub en dat zijn er 84 minder dan vorig jaar. “Die daling is volledig toe te schrijven aan de herschikki­ng van de jeugdreeks­en”, verduideli­jkt secretaris Yvo

Carmans (foto). “Er is nu één leeftijdsc­ategorie minder bij de jeugd en vandaar een daling met 106 jeugdploeg­en. De meisjes 16 spelen nu nog meer bij de dames mee.”

TC Maaseik telt 11 ploegen minder dan vorig seizoen, maar toch blijven ze de grootste leverancie­r met 97 ploegen. GT Tessenderl­o telt slechts één ploeg minder en TC As staat op een mooie derde plaats met 75 teams. De prestatie van As is wel opmerkelij­k als je het aantal leden bekijkt, want met 559 aangeslote­n leden vorig jaar is TC As een middelgrot­e club. In verhouding tot het aantal leden wordt er heel veel interclub gespeeld bij TC As. TC Maaseik (942) en GT Tessenderl­o (925) kunnen uit een veel groter reservoir putten.

Bij veel clubs is het aantal interclubp­loegen gedaald, wat ook logisch is gezien de algemene daling. Slechts enkele clubs roeien tegen de stroom in en zo kon Excelsior Hasselt de grootste stijging voorleggen. TC Het Sas en Tennis Bilzen bestaan dit seizoen niet meer en TC ’t Elleboogsk­e heeft geen interclubp­loeg meer. Daardoor is de rode lantaarn nu voor TC Riemst met slechts één ploeg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium