Het Belang van Limburg

“Elk jaar een kilo erbij, dat kan niet blijven duren”

Goedele Liekens wil haar leven beteren aan de zijde van Karen Damen in ‘Perfect’

- Tom DE LEUR

Met haar genen heeft ze de schade nog kunnen beperken, maar seksuologe Goedele Liekens (54) beseft ook dat je niet langer leeft als je drie à vier keer per week frieten eet en te weinig beweegt. Daarom is ze vanaf vanavond te zien in een nieuw seizoen van ‘Perfect’, om met vier andere BV’s uit te vlooien waar een mens nu écht gelukkiger en fitter van wordt. Verstopper­tje spelen is er niet bij in de eerste aflevering van ‘Perfect’: ook Goedele Liekens moet fysieke testen ondergaan om te weten hoe het met haar conditie zit. Met vlag en wimpel slagen zit er niet in: de populairst­e seksuologe van Europa is niet fit. “Mijn frank was al gevallen toen ik onlangs ging skiën. Ik was amper halfweg de afdaling en mijn benen begonnen al te verzuren. Ik ga veel op restaurant en eet dan vaak frieten. Je drinkt ook een aperitief, een glas wijn. Voor mijn leeftijd valt mijn gewicht nog mee, maar ik voel ook dat er bijnaj elk j jaar een een kilootje kilootje bijkomt,bijkomt, dat dat kan kan niet niet blijven blijven duren.” duren.”

Desnoods Desnoods wandelen wandelen

Voor Voor Goedele Goedele is is het het programma programma ‘Perfect’ ‘Perfect’ geen geen trucje trucje om om een een paar paar kilo kilo afaf te te vallen. vallen. “Dit “Dit gaat gaat over over gezond gezond zijn. zijn. Ik Ik vind vind het het leven leven leuk, ik zit vol plannen, ik heb die energie nodig en ik wil die boodschap aan mijn kinderen doorgeven. Mijn dochter Merel is mijn voorbeeld gevolgd, die eet gezond mee.”

Op 28 mei loopt Goedele samen met haar vier lotgenoten de Twintig Kilometer van Brussel. “Ik ben de enige in het gezelschap die echt van nul begint, je kan je zelfs afvragen of het wel gezond is om met zo’n korte voorbereid­ing zo’n afstand te lopen. Mijn dokter raadt het mij af, maar ik heb nu wel p plezier in lopen, lopen, terwijl terwijl ik ik dat dat vreselijk vreselijk vond. vond. Nu Nu ga ga ik ik met met mijn mijn hond hond Maurice Maurice lopen lopen en en

begin begin ik ik bijna te dansen omdat ik me zo amuseer. Ik voel het aan mijn knieën en mijn heup, maar desnoods wandel ik die twintig kilometer gewoon.”

Leven als een pater zal Goedele nooit lukken. “Ik wil niet het soort vrouw worden dat haar calorieën telt of een hele dag in een bord sla ligt de roeren. Bovendien is Luc (Jeurissen, haar vriend, nvdr.) een echte bourgondië­r. Die is al kwaad als ik hem volkorenpa­sta voorschote­l. Maar hij zal mijn voorbeeld wel moeten volgen, dat besef komt wel. Ook al kost het tijdj en moeite. Want eigenlijk genlijk hebheb ik ik geen geen tijdtijd voorvoor dit dit programma. programma. Ik Ik zit zit vandaag vandaag weer weer in in Londen, Londen, de de week week erna erna zit zit ik ik met met minister minister Alexander Alexander De De Croo Croo in in Benin, Benin, ook ook daar daar zal zal ik ik moeten moeten joggen. joggen. Ik Ik hebheb John John Crombez Crombez al al zittenzitt­en jennen jennen dat dat hij hij niet niet moet moet klagen: klagen: hij hij doet doet ook ook mee, mee, maar maar hij hij heeft heeft een een chauffeur chauffeur én én een een woordvoerd­er. woordvoerd­er. Zó Zó is is het het gemakkelij­k.” gemakkelij­k.” (lacht) (lacht)

Vier, 20.35 uur

 ?? Foto MIA UYDENS ?? Goedele Liekens traint in ‘Perfect’ voor de Twintig Kilometer van Brussel. “Is het wel gezond, met zo’n korte voorbereid­ing? Mijn dokter raadt het eigenlijk af.”
Foto MIA UYDENS Goedele Liekens traint in ‘Perfect’ voor de Twintig Kilometer van Brussel. “Is het wel gezond, met zo’n korte voorbereid­ing? Mijn dokter raadt het eigenlijk af.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium