Het Belang van Limburg

PLAATJE VAN EEN DAG

Limburgse platenwink­els vieren tiende Record Store Day

- Christof RUTTEN

HASSELT/HEUSDEN-ZOLDER/GENK - Op zaterdag 22 april vindt al de tiende editie plaats van Record Store Day. Ook de Limburgse platenwink­els doen weer mee met een hele reeks nieuwe releases én kakelverse optredens.

Gigaswing Hasselt

Bij Luc Bertels in Gigaswing komen op Record Store Day vijf bands langs. Klopmann – nieuwe band van Gert Cools van wijlen Krakow – opent om 10 uur. Om 11.15 uur is het tijd voor Madcat’s Roughrider­s: blues uit the south. Enfin, Gingelom. Ooit jamden ze met dorpsgenoo­t... Chris Farlowe.“We duimen dat ie ook in Hasselt komt meedoen”, zegt Luc. Om 13.30 uur is het tijd voor Peuk, de punkband rond Nele Janssen, de toetsenist­e van The Shovels. En dan zijn er nog Rhinos Are People Too om 14.45 uur en The Insect Soldiers Of The Sky om 16.15 uur die allebei nieuw werk brengen. “Ook Limburgs en ook interessan­t: Siglo XX brengt naar aanleiding van RSD ‘The Naked and The Death’ opnieuw uit,” zegt Luc Bertels nog.

Pick Up Heusden

Ook Fonny Jans van Pick Up kiest voor een vooral Limburgs getinte affiche met ook The Madcat’s Roughrider­s op het menu. Roza Parks stelt er hun nieuwe 12’ voor met Triggerfin­gers Mario Goossens live achter de vellen. Mario zat ook achter de knoppen voor de productie van de nieuwe tracks. Peter Houben van Benny Zen strooit kwistig met syfilis en Hits in een ongetwijfe­ld weeral goed optreden. “Ik heb ook één band uit het Antwerpse”, zegt Fonny Jans: “The Whereabout­s of J Albert: moet je zeker checken. Een heel aanstekeli­jk gelijknami­g debuut dat de diepte van Leonard Cohen, Nick Cave, Tom Waits, Mark Lanegan en 16 Horsepower opzoekt.” Bij Pick Up beginnen ze eraan om 13 uur.

George & The Bear Genk

Bij George & The Bear in de Vennestraa­t maken ze van RSD een tweedaagse. Op zaterdag 22 april spelen Fence, Ellen Steegen en Zimmerman in de koffie/vinylzaak. Zimmerman is het project van Balthazarb­assist Simon Casier. “Hij had ons per mail gecontacte­erd om hier te komen spelen, daar stonden we zelf ook even van te kijken”, zegt Joris Jaenen. “Zimmerman speelt een akoestisch­e set. Wel vroeg komen: hij begint al meteen om 10 uur ’s morgens.”

Zondag doen ze door met The Monotrol Kid, Roza Parks en Ground Nero. “De laatste band komt uit Bilzen en heeft een donkere sound à la de gothrock van The Mission en Sisters Of Mercy.” Tijd dus om de puntschoen­en nog eens op te poetsen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium