Het Belang van Limburg

Van afvaller tot eerste finalist

Maasmechel­s koppel verrast in ‘Mijn Pop-uprestaura­nt’

- Nele COUNE

Speciaal. Dat is het minste wat je kan zeggen over het parcours van Mitchell Merola (24) en Daniela Sparanero (22) in ‘Mijn Pop-uprestaura­nt’. Enkele weken geleden moest het koppel uit Maasmechel­en nog enkele traantjes laten omdat ze hun pop-up Table’O moesten sluiten. Een week later slaagden ze er toch nog in een plekje in Blankenber­ge te veroveren en gisteren plaatsten ze zich als eerste voor de grote finale op 4 mei. “Ik denk dat wij als duo het meeste ups en downs gekend hebben, maar misschien was het wel niet slecht om als underdog aan deze laatste fase te beginnen. Je bent dan altijd extra gemotiveer­d”, vertelt Daniela. Aan de start van de aflevering van ‘Mijn Pop-uprestaura­nt’ gisterenav­ond hing de vlag van Tjops nog het hoogst te wapperen boven Blankenber­ge. Karel en Birger hadden tijdens de duels tegen de andere pop-ups twee punten verzameld, Table’O had een punt en Meat & Griet was laatste met nul punten. Wie de ster in ontvangst mocht nemen en zich als eerste plaatste voor de finale, werd bepaald door de jury. Sergio, Gert en Sepideh brachten elk een extra jurylid mee om zo in totaal nog zes punten uit te delen. Sergio nam chocolatie­r Dominique Persoone mee. Gert maakte er een familieuit­je van met zoon Victor -voor de gelegenhei­d in T-shirt van Samsonen Sepideh nodigde haar vriendin Gina Miurin uit, die al twintig jaar de zaal van een sterrenres­taurant leidt. Zes juryleden die na een bezoekje aan de drie pop-ups tot dezelfde conclusie kwamen: Table’O was het beste. Mitchell en Daniela kregen er het maximum aantal punten bij en zijn zo de eerste finalisten. “Toen we een paar weken geleden begonnen in Blankenber­ge hadden we echt niet verwacht nu als eerste in de finale te zitten”, vertelt Daniela vanuit Table’O in Blankenber­ge. “Na het jurybezoek hadden we wel een goed gevoel, maar we wisten niet hoe het bij de anderen was gegaan. In Kortrijk was de jury ook positief, maar toen vielen we toch af. Daarna blijf je automatisc­h met je voeten op de grond.”

Team

De Limburgers met Italiaanse roots werden nochtans getrakteer­d op enkele mooie compliment­en. Sepideh zei dat ze er met kop en schouders bovenuit staken. Gert vond dat ze het meest gegroeid waren in smaak en concept en Sergio maakte zelfs een buiging voor het duo. “Ik vind de compliment­en over het team altijd het mooiste”, zegt Mitchell. “Je kan als individu heel sterk zijn, maar zonder een goed team sta je nergens. Het is een kunst om je te laten omringen door de juiste mensen en dat is ons goed gelukt.”

Drie op een rij

Vreugde dus bij het team van Table’O, maar Tjops en Meat & Griet moesten een bittere pil slikken. Enkele weken geleden dachten ze nog in de finale te staan, maar nu zullen de kijkers bepalen wie die finale net aan zijn neus zal zien voorbijgaa­n. “Het is een wrang gevoel als je net voor de finale afvalt, voor ons zou dat ook zo zijn”, geeft Mitchell toe. “Maar ik denk wel dat wij tijdens de wedstrijd het meeste zweepslage­n gekregen hebben. Je moet dan ook wel weerbaar genoeg zijn om toch steeds door te zetten.” “Het is en blijft een spel”, voegt Daniela toe. “Tjops en Meat & Griet zijn duidelijk teleurgest­eld, maar dat waren wij ook toen we in Kortrijk afvielen. Ik heb geen idee voor wie de kijkers gaan stemmen. Beide duo’s zijn populair, dus ik denk dat het een nek-aan-nekrace gaat worden.” Wie de tweede finalist wordt, weten we volgende week dinsdag. Maar net als in de twee vorige edities van ‘Mijn Pop-Uprestaura­nt’ is Limburg alvast vertegenwo­ordigd in de finale. Sterker nog, de afgelopen twee jaargangen mochten de Limburgers de titel mee naar huis nemen. “En dit jaar hopelijk nog eens”, lacht Daniela. “We gaan voor drie op een rij”, treedt Mitchell haar bij. “Maar we gaan de steun van Limburg nodig hebben!” Mijn Pop-uprestaura­nt’, VTM, dinsdag, 20.35

uur

 ??  ??
 ?? Foto VTM ?? Mitchell en Daniela moesten enkele weken geleden nog naar huis, nu mogen ze naar de finale .
Foto VTM Mitchell en Daniela moesten enkele weken geleden nog naar huis, nu mogen ze naar de finale .
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium