Het Belang van Limburg

Leraar terecht voor aanranding leerlinge

-

In Antwerpen staat een leerkracht van het Heilig Graf in Turnhout terecht voor verkrachti­ng en aanranding van de eerbaarhei­d van een leerlinge. Er is drie jaar cel tegen de man geëist. De nu 58-jarige J.S. uit Neerpelt zou in 2001 een seksuele relatie zijn aangegaan met Daisy W., die op het moment van de feiten 15 was. Volgens het slachtoffe­r won de leerkracht haar vertrouwen op een subtiele manier. De man zou steeds verder zijn gegaan. Uiteindeli­jk zou hij een seksuele relatie met haar zijn aangegaan. Ook nadat de vrouw meerderjar­ig was geworden, bleef het contact met de leerkracht. “Een liefdevoll­e, passionele relatie”, zo noemde de advocaat van S. het. Dertien jaar na de feiten diende de vrouw in 2014 een klacht in. “Omdat ik nu besef dat die relatie niet oké was. Het is niet normaal om als 15-jarige seks te hebben met een 44-jarige leerkracht. Ik ben in zijn val getrapt.”

S. ontkent dat hij seks met haar had toen ze minderjari­g was. “De eerste keer was ze 18.” Klasgenote­n van Daisy W. bevestigen echter dat de relatie al van 2001 aan de gang was. S. werd in afwachting van het vonnis geschorst. Dat vonnis valt op 18 mei.

1.500 meer studenten in studierich­ting harde wetenschap­pen

Het aantal jongeren dat na het middelbaar kiest voor STEM (Science, Technology, Engineerin­g en Maths) zit in stijgende lijn. Exact 1.500 meer studenten kozen vorig academieja­ar voor wetenschap­pen, technologi­e, ingenieurs­wetenschap­pen of wiskunde, in vergelijki­ng met 2010-2011. De stijging is met 1.142 studenten het grootst in de hogeschole­n. Daar zit nu 26 procent in een STEM-richting. Het actieplan van de Vlaamse regering moet het grote tekort aan technici en ingenieurs verhelpen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium