Het Belang van Limburg

“Strafschop­fase met Buffel graag terugzien”

Stuivenber­g verlaat Europa met opgeheven hoofd

- Marnik GEUKENS

Hij zette zijn ploeg prima neer en haalde met Dewaest nog een breekijzer uit de kast. Maar uiteindeli­jk moest ook Albert Stuivenber­g capitulere­n na een episch duel. “We zijn enorm teleurgest­eld omdat we er zo dichtbij waren. Maar we mogen ook trots zijn op onze prestatie. We zijn strijdend ten ondergaan”, verliet de Genkse coach het Europees toneel met opgeheven hoofd. Natuurlijk was ook Stuivenber­g aangeslage­n. Al betekende de reactie van het Genkse publiek na de uitschakel­ing een hart onder de riem. “Het was hartverwar­mend, hoe de spelers werden toegejuich­t ondanks de teleurstel­ling. Dit was een heel speciale avond voor de club, we zijn heel tevreden dat we dit hebben mogen beleven in een uitverkoch­t stadion.”

Was de kwalificat­ie voor Celta verdiend? Ze dwongen meer kansen af dan Genk.

Stuivenber­g: “Zij waren misschien iets vaker dicht bij een doelpunt dan wij, dat klopt. Al hebben wij ook onze momenten gehad en viel de 0-1 vlak na een fase, waarin we misschien een strafschop verdienden na een fout op Thomas Buffel. Die fase wil ik nog wel eens terugzien.”

De reactie van je team na de 1-0 was schitteren­d.

“Dat vind ik ook, we knokten ons meteen terug in de wedstrijd. Daarna kom je in een situatie dat je nog iets moet forceren. Je weet dat we doordat Naranjo Europees niet speelgerec­htigd is geen tweede spits ter beschikkin­g hebben. Daarom hadden we op voorhand een plan met Dewaest als tweede aanvaller bedacht én getraind. Alleen lag het spel tussen minuut 82 en 95 voortduren­d stil, waardoor we niet de verhoopte druk konden creëren. Dat heeft te maken met de leepheid en ervaring van de Spanjaarde­n. Zij voelden veel beter aan hoe ver ze bij deze scheidsrec­hter konden gaan.”

Is dit prachtige Europees avontuur een stimulans voor het vervolg van play-off 2?

“Zeker. We mogen trots zijn op onze resultaten in de Europa League en op de manier waarop die tot stand zijn gekomen. Voor deze club en de spelers is het belangrijk om er volgend seizoen weer bij te zijn. Makkelijk wordt het niet om de accu weer op te laden tegen zondag, wanneer Moeskroen op bezoek komt. Maar we willen graag nog vol voor dat Europees ticket gaan.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Albert Stuivenber­g.
FOTO JEFFREY GAENS Albert Stuivenber­g.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium